Lammecarré-med-salsa-verde-og-sotpoteter-MP-70900_500
Foto: Synøve Dreyer / www.matprat.no

Det skal nemlig være godt og påkostet på hytta, forteller han til bladet Butikk. Strandtorget og CC Mat hvor han er ferskvaresjef, ligger rett ved E6 og er et meget populært stoppested for mer enn 20.000 hytteeiere i dalen.

Påkostet og varmt.

- Hyttefolket stopper her torsdag, fredag og lørdag. Da går det i indrefilet og lammecarré, forteller Solberg. Det skal være godt og påkostet på hytta, men også varmt. Ikke bare på peisen, men også på tallerkenen. Carpaccio og tartar skal hyttefolk ikke ha så mye av, fastslår han overfor bladet.

Folk er blitt så godt vant at de vil ha ferskt lam hele året, forteller han. Lammeskank og lammecarré er det som øker mest. 

Vil ha lam hele året

- Lam er et stort sesongprodukt, men kundene vil helst ha det hele året. De skjønner ikke at det er i september og oktober vi har det ferskt. Men de vil ha det, så da får vi selge det tint, sier han men sukker litt over mangelen på fornyelse blant matglade folk på vei til skog og fjell.

- Folk holder helst på tradisjonen. «Alt som før», sier han til fagbladet sitt.