Tekst: Tom Brodin, bildene er hentet fra finn.no

Vedkommende har en mistanke om det er en økende frustrasjon med hytteeierne i kommunen, til tross fro at de er glad i Røros.

Fjell-Ljom synes bortimot 8.000 kroner i kommunale avgifter er for høyt, særlig fordi det går an å få flybilletter til Syden for under tusenlappen. At feriehus i sydligere strøk også er billigere i anskaffelse enn på fjellet, gjør at det nå er viktig både å ta vare på de hytteeierne Røros har og legge til rette for at flere vil bruke tida si på fjellet.

– Har stor økonomisk betydning

Avisa minner om den udiskutable økonomiske betydningen hyttefolket har for kommunen, akkurat som det sikkert gjelder også i andre hyttekommuner.

– Deler av næringslivet er veldig klar over denne verdien, de er vår førstelinjeservice mot denne viktige gruppen, kan vi lese, etterfulgt av et spørsmål om kommunen i det hele tatt er klar over verdien hyttefolket utgjør.

– Veldig mange hytteeiere har aldri hørt noe fra kommunen, bortsett fra når regninga kommer i posten. De er storfornøyde med naboer, rørosinger, kulturtilbud, service i handelsnæringen og stort sett det meste på Røros.

– Syden er konkurrenten

Det påpekes at særlig de som bruker hytta lite, synes åtte tusen kroner er drøyt og heller bruker pengene sine på flybilletter, til steder med sol, varme og sydenpriser på det meste.

– Det er den nye konkurrenten, ikke andre hyttekommuner. Det må vi ta inn over oss, både i kommune, i handelsnæring og i det strategiske arbeidet mot denne viktige gruppen av Røroselskere.