Eiendomsskatten er en het potet på borgerlig side i Bamble, skriver avisa Varden. Telemarkskommunen omfatter blant annet sommerstedene Valle, Stathelle og Langesund, og har milevis med strandlinje fra Langesundsbukta og i retning Kragerø. Kommunen, som er vertskap for snaut 2.200 hytter, var for øvrig også åsted for "Full City"-forliset i fjor sommer.

18 millioner kroner årlig regner politikerne i Bamble med å få inn årlig på eiendomsskatt. I kommunens langtidsprogram er inntektene allerede medregnet, og uten inntektene må det kraftige øksehugg til i kommunebudsjettet. Likevel har Frp i siste liten fått med sine borgerlige flertallsvenner på å utsette avgjørelsen. I mai skal slaget stå. Fattes ikke en beslutning da, får ikke Bamble innført eiendomsskatt i hele kommunen fra 2011, slik planen har vært.Skattetakstnemnda skal nå lage regler for innkreving av skatten. Imens må Frp-ordfører Jon Pieter Flølo og hans flertallskamerater bestemme seg.

- Det er bare to måter å budsjettere på. Enten å øke inntektene ved å øke skatten, eller kutte i tilbudet. Vi forventer at Frp ikke nøyer seg med å si «ja» eller «nei» til eiendomsskatten i mai måned. Partiet må også ta ansvar ved å vise hvordan de vil finne dekning for de 18 millionene vi mister uten eiendomsskatt, sier KrF-politiker Jan Erik Gyllensten til Varden. Han tilhører et av Flølos samarbeidspartier.

Ved siste kommunevalg vant Frp i Bamble en rekke stemmer på sin knallharde motstand mot eiendomsskatt, mens Arbeiderpartiet og Rødt mistet oppslutning. Nå kan Frp få det hele i bakhodet.

- Enten må partiet ta ansvar for hjerteskjærende budsjettkutt, eller så må de bryte sitt viktigste valgløfte. Frp har malt seg inn i et hjørne, sier Venstre-politiker Knut Magnus til Varden.

RELATERTE SAKER:

Frp-politikere kritiserer sine egne for innføring av eiendomsskatt

Legger ut hytta for salg for å teste kommunens skattetakst

Politikere ville skjerme hytteeierne - må punge ut til innbyggerne