Bladet siterer blant andre eiendomsmegler Stig Svartor i DNB Eiendom, som forteller at det er mange år siden det ble omsatt så mange dyre hytter på Hafjell. Bare i det lille eksklusive hyttefeltet Lunnstaden er det omsatt hytter og tomter for langt over hundre millioner kroner.

Likevel har gjennomsnittsprisen vært noe under prisantydningen.

Optimistiske eiendomsmeglere

Eiendomsmegleren er optimist, blant annet fordi rentenivået er lavt. Og i innlandet merker de ikke noe til problemene i oljeindustrien.

Kapital siterer også Christian Haatuft i Eiendomsmegler 1 Hallingdal. Haatuft mener at den norske fjellheimen er både trygg og billig, mens euroen er veldig sterk. Dermed er det dyrt å kjøpe i utlandet.

Også Morten Høegh i Sem og Johnsen har merket et oppsving i markedet, men understreker at når det gjelder Norefjell, er han ikke tilbake på 2006-/2007-nivået.

Rekordhytter

Kapital skriver også at meglere er på jakt etter prisrekorder både på Norefjell og i Hemsedal. Der er prisantydningene på henholdsvis 29 og 24 millioner kroner.

Enten det er ei så eksklusiv hytte du gjerne skulle ha solgt, eller i en noe lavere prisklasse, kan det hende du ikke trenger å vente så lenge før du forsøker deg i markedet.