Unik utstillingsplass

- September er for mange oppstarten på en ny hyttesesong. Sommerhytta er kanskje stengt, og nå venter fjell og vidder. Hva er vel da mer naturlig enn å ”åpne” høstsesongen med et besøk på Høstmessen på Hellerudsletta, spør Per Levik og Tore Bjørnstad. De står i spissen for Hyttemessen AS som arrangerer Høstmessen i samarbeid med Norsk Hyttesenter.

De gleder seg allerede til høstens hyttehappening. For på Hellerud blir det denne helgen fullt liv så vel i de 25 hyttene på Norsk Hyttesenter som i Exporama Senterets store messehall.

- Hytteproduksjon er en av våre betydelige distriktsnæringer. Norske hytteprodusenter tegner, kapper, tilpasser og monterer i laft og bindingsverk i bygd og grend over det ganske land. Toneangivende hyttemakere har gjennom mange år utviklet Norsk Hyttesenter på Hellerud til en unik helårlig hytteutstillingsplass. Denne helgen blir publikum ønsket velkommen inn til å se hva den enkelte hytteleverandør er god for. Ikke bare det: Inne i Exporama Senterets hall vil en lang rekke utstillere vise hytteprodukter over hele skalaen, forteller Levik.

Glem nistepakken!

- Dessuten er dette den hytteturen du og familien kan ta uten å tenke på provianten, sier Tore Bjørnstad. Vel så viktig som hyttefabrikkeringen rundt omkring i landet, er den lokale matproduksjonen. De senere år har vi opplevd nærmest en eksplosjonsartet vekst i antall småskalaprodusenter av mat. I hytter og på tun dekker en rekke av dem bordene med det beste de har å by på, forteller Bjørnstad.

En bit av Norge – til alle

Arrangøren av Høstmessen vil gjøre hyttene og messeområdet til en inspirasjonsarena for alle som har en dragning mot hytteliv, enten man allerede har sitt feriested eller planlegger å bygge nytt.

- Valgmulighetene er mange for den som bærer på en hyttedrøm – både når det gjelder stil og materialer så vel som tomt og beliggenhet for familiens nye fristed. På messen vil en lang rekke tomteutviklere vise hva de har å by på – fra gedigne høyfjellstomter til den avskjermede og lune flekken i skauen. Her kan nær sagt alle kjøpe seg en bit av Norge, sier de de to messearrangørene.