Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Artikler Annet

Selvsikre menn med motorsag er en fare både for seg selv og andre

Trefelling motorsag 1

Våren er fellingstid, ikke bare for dyr. I dagene framover kommer mang en hyttefar til å dra i snora og selvsikkert gyve løs på gjenstridige vekster.  Men selvsikkerheten er ofte en fare i seg selv, sier trefellingseksperten Martin Aasbø.

Museår i Sør-Norge: Mus- og rottebørsten stenger gnagerne ute fra hytta

Nytt bilde

Flere aviser melder om mye mer mus enn normalt i store deler av Sør-Norge. Innelivet frister også gnagerne i disse tider, men de er ikke spesielt velkomne. Et effektivt verktøy for å stenge av hytta er mus- og rottebørster.

Mat og aktivitet er viktig på biltur

1120202624_49

Regelmessig eting og rikeleg med pausar i kjøringa der ein er fysisk aktiv er viktig dersom du skal på lange bilturar i sommar.

Trenger hagevekstene kalk og gjødsel?

IMG_0286_200x150

Mange har for vane å kalke i hagen. Dette har sammenheng med den tidligere fokuseringen på sur nedbør og økende problemer med mose i plenen. Flere hager er nå blitt kalket så mye i en årrekke, at det i stedet begynner å bli mangelsymptomer på plantene.

Endelig er feriekluten her!

Chiffonmikrofiberklut_200x160

Den tørker fort, blir ikke sur, er lettvint i bruk og skal kastes etter noen gangers bruk. Endelig er feriekluten her! Harde flekker og kjøkkensmuss tar den nye Chiffon Mikrofiber seg av.

Gode råd om fyrverkeri

fyrverkeri

Noen enkle råd kan gi god effekt mot fyrverkeriskader. Her er Fyrverkeri-reglene:

Den offisielle miljømerking - Svanen & Blomsten

ths11Svanen

Helse og miljø blir en stadig mer omtalt del av vår hverdag. Det har i høyeste grad blitt et offentlig anliggende - både når det gjelder produkter og gjenvinning. Hele hus blir nå miljømerket.

Vasker mer uten vann

bilde2556

Stadig mer av husvasken skjer uten såpe og vann. Et klart fremskritt, mener rengjøringsekspertene.

Motivmaling

 maler blårev_500x375

Her er en artikkel om motivmaleren Øyvind Amundsen

Drikk mer på varme dager

Når solen steker fra skyfri himmel og svetten siler er det viktig å drikke for å erstatte væsketapet. Vann er det beste når kroppen trenger væske.

Opplev Hallingdal fra Nesbyen

Sommerstid er det gode muligheter for fisking, turgåing, riding og sykling i området rundt Fjellandsbyen - og Nesbyen forøvrig. Et helårs ridesenter ligger 10 min kjøring unna, i tillegg er en ridehall med internasjonale mål er under planlegging like ved Fjellandsbyen.

Helsebringende glede

Å gå en tur i skog og mark er forbundet med glede, ro og rom til ettertanke. Et ekstra gode er at all tiden du tilbringer ute og i bevegelse også er helsebringende. Nå vil DNT i større grad fokusere på de helserelaterte fordelene med friluftsliv.