Selv om mobilnettet er svært godt utbygd over hele landet, må man ikke glemme at spesielt i nasjonalparkene kan det være dårlig dekning.
– Dette må folk tenke på når man legger påskeskituren i slike områder, sier informasjonssjef Erik Andersen i Eletronikkbransjen til NTB.
Men selv om man i et nødstilfelle oppdager at man ikke har dekning på mobilen, kan det ifølge Andersen være lurt å sende en tekstmelding.
– Den kommer som oftest gjennom selv om det er dårlig dekning, sier han.
Hvis en er nødt til å ringe fra et område med dårlig dekning, anbefaler Andersen at man tar seg opp til høyere punkter i terrenget, der sjansen for å få kontakt ofte er bedre.

Pass på telefonen
Andersen har også andre råd til dem som tar med mobiltelefonen på skitur:
*Pass på at telefonen ikke utsettes for kulde. Da blir batteriet raskt flatt.
* Ha telefonen på innerlommen, men pass på at den ikke blir utsatt for fuktighet fra kroppen.
*Husk også at batteriet bør være fulladet når man starter på dagens tur, og ta gjerne med et ekstra batteri hvis en skal gå fra hytte til hytte der det ikke er strøm og man ikke får anledning til å lade mobilen.

4,8 millioner
Ifølge Elektronikkbransjen er det nå 4,8 millioner mobiltelefoner her i landet, altså flere enn befolkningen på cirka 4,6 millioner.
– Dekningen i det meste av landet er blitt bedre år for år, og langs kysten skulle det ikke være noe problem å få kontakt på mobilen, forutsatt at man ikke drar altfor langt ut på sjøen, sier Andersen. (©NTB)

Foto: Tore Bjørnstad, hytteavisen.no