Tekst: Tom Brodin, foto hentet fra finn.no

- Boplikten er en politisk omstridt bestemmelse i Norge. Flere kystkommuner har i løpet av de siste årene fjernet ordningen. Nøtterøy kommune opphevet i 2012 boplikten på Veierland, og det er overveldende sannsynlig at dette vil skje i Tjøme kommune i løpet av relativt kort tid, refererer avisa.

Spekulasjon?

Journalisten slår fast at megleren her går ganske langt i å spekulere i boplikten og ber om en kommentar.

Mener det er fakta

Og denne gangen svarer megleren, i motsetning til da vi spurte om det samme i august. Da sparket han ballen videre til huseieren, som heller ikke ønsket å si noe om saken:

- Jeg har fått spørsmålet før, og ser ikke noe gæ'ernt i dette, svaren han og fortsetter:

- Noen har kalt det en oppskrift på å omgå boplikten, men jeg oppfatter det ikke sånn. Det er en faktaopplysning. Det er dette som er regelverket.

Henning G. Smith i Eie sier også til Øyene at boplikten er et begrep på litt gyngende grunn, som er enkelt å omgå for dem som er hakket mer enn normalt kreative.

KrF og Venstre vil beholde boplikten

Les saken vår fra august, da dette huset var ett av flere som ble annonsert på omtrent samme vis.

Det som var enda mer spesielt den gangen, var at hovedutvalgslederen også hadde en annonse der en eventuell kjøper fikk vite hvordan han kan omgå boplikten. Bråket som fulgte, førte til at hovedutvalgslederen valgte å trekke seg.

FrPs og Høyres valgseier førte til jubel blant bopliktmotstanderne, men siden KrF og Venstre ønsker å beholde boplikten, må en eventuelle opphevelser av boplikten fortsatt bestemmes lokalpolitisk.