Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Dårlig vær - hva gjør vel det?

Sist søndag hadde Brith og jeg bestemt oss for at nå skulle vi teste en ny fiskeplass. Vi hadde samlet inn en del informasjon gjennom fiskersiden.no og norgeibilder.no. Valget ble kaia på Storsand camping i Malvik.
Utstyret_monteres_web[1]
Surfstengene er montert, så nå er det bare å vente på napp.

Foto: Jon Eivind Schefte
Artikkelforfatteren følger spent med på lysstikkene på stangtuppene.

Foto: Jon Eivind Schefte
Brith og Jon Eivind monterer sine Shimano specimen 12´

Foto Jon Eivind Schefte
Fiskekakene smakte fortreffelig!

Foto: Jon Eivind Schefte
Vi er lidenskaplige fiskere begge to og fisker året rundt. Gjennom sommeren er det laksefiske med flue. De resterende 9 månedene tilbringer vi ved sjøen, hvor vi fisker fra land. Vi meiter etter all slags fisk og "hekler" etter sild. Fangstene fortærer vi selv eller vi deler med venner og naboer.

Det snødde tallerkener da vi kjørte hjemmefra, men det heftet ikke.. Da vi kom til kaia på campingplassen hadde det skiftet til kraftig regn. Kaia og området utenfor så virkelig innbydende ut. Vi var forspeilet gullflyndre, steinbit og stor torsk, og rigget opp hver vår surfstang (Shimano Spesimen 12’) og agnet med sildebiter. Stengene fikk stå i stativet mens vi samtidig fisket med sildehekkel og 60 grams Skarpsild. Etter tre timers fiske var vi fortsatt uten fisk og avbrøt fisket. Vi kommer nok til å prøve oss igjen senere, - under litt andre værforhold.

Etter en kort rådslagning satt vi kursen mot kaia på Stjørdal. Her tilbrakte vi tre timer i mørket og fisket aktivt med surfstengene. Ved hjelp av lysstikker på stangtuppene var det greit å se når fisken beit. Hyse, lyr og hvitting fyllte etter hvert stampen. Med andre ord, "borte bra, men hjemme best"! Det ble sein middag på den dagen, halv ni spiste vi lutefisk. Du verden det var godt!

I går stekte vi 70 fiskekaker, jeg skal love deg at de er gode også!

Oppskriften på fiskekakene til Brith er som følger :

400 gram fiskefarse. (Hyse, gjerne iblandet lyr eller hvitting.)
2 små løk
2 ss potetmel
2 ts salt
½ ts muskat
½ dl fløte

Alt blandes godt. Vi anbefaler hurtigmikser. Fiskekakene stekes i margarin eller olje.

Fiskemathilsen Jon Eivind

Kilde: www.Elbe.no , Tekst og bilder: Jon Eivind Schefte