Woody 35 2
Arkitekt Marianne Borge har tegnet hytta Woody35. Nå skal designet tilpasses masseproduksjon. Foto: Ivan Brodey

Foto: Ivan Brodey

Arkitekt Borge tegnet hytta Woody35 på oppdrag for en kunde som ønsket høy kvalitet, til ikke alt for høy pris. Resultatet ble en hytte med gjennomtegnede detaljer og en effektiv planløsning som ga et fotavtrykk på 35 kvadratmeter. Hytta var ferdig i 2004. Siden har Borge jobbet med promotere hytta for salg i inn- og utland.

Les Arkitektnytts artikkel her

Norsk innovasjon

Massiv Lust åpnet sin nye fabrikk tidligere i år med næringsminister Trond Giske tilstede. Salgsansvarlig Jørgen Tycho ved Massiv Lust forteller til Arkitektnytt at det er massivtreet som gjør det mulig å lage en enkel og robust konstruksjon som egner seg for masseproduksjon.

– Med flatpakkede elementer og enkel gjør-det-selv montering, håper vi å få ned kvadratmeterprisen per hytte betraktlig, sier han til bladet. Massivtre-elementene passer, ifølge Tycho, godt inn i Borges tanke om nøysomhet og et begrenset fotavtrykk i naturen.

Se Woody 35 her og flere bilder av hytta

– Massivtre er en karboneffektiv løsning, som også gir sunt inneklima, sier han.

Woody 35 4

Støtten fra Innovasjon Norge går til å lage en prototype av hytta.  Arbeidet starter med en workshop hvor blant andre studenter fra NTNU deltar, forteller Massiv Lust-representanten.

I løpet av seks måneder regner de med å ha en ferdig prototype, målet er å ha hytta klar for salg allerede til sommeren 2014.