Med ei vanlig postkasse opplever du kanskje at den omtrent renner over av aviser og post hvis du er borte noen dager. Da renner det gjerne inn også, med vann, så posten blir våt.

postkasse2
Det er ikke noe hyggelig når postkassa blir for full.

Den gode naboen er den aller beste forsikringen

Med tanke på sikkerheten mot innbrudd, er det veldig kjekt at naboen tar inn posten, steller blomsterkassene og gjør andre ting så det ser bebodd ut.

Men så hender det vel at naboen også skal på ferie. Da hjelper det i alle fall litt med ei stor, låsbar, postkasse. 

Flere mulige måter å feste den på

Postkassa på bildet vårt er støpt og skrudd fast i ei på forhånd nedstøpt Lecablokk. Når forholdene ligger til rette for det, kan det være like fornuftig å skru den fast i en vegg eller i en stolpe.

Kan kjøpes mange steder

Denne postkassa er kjøpt på Jernia for 899 kroner. Nå er den visst til salgs med 200 kroner i rabatt. 

Den rommer 64 liter, er låsbar og har ei ileggsluke som er så stor at det kan puttes pakker i den.

Biltema er blant andre forhandlere av denne postkassetypen. Hos dem koster den 599 kroner. Volumet er ikke oppgitt, men også den er stor. Ifølge brosjyren på nettet, kan det se ut til at denne er enda enklere å støpe fast enn Jernia-kassa.

Også Clas Ohlson og Jula selger tilsvarende postkasser for en rimelig penge, mens en god del nettbutikker selger andre for den dobbelte eller kanskje tredoble prisen. Kanskje dette har noe med pris å gjøre, men det vet vi ikke.

Gjør det enkelt for budet

Tenk på post- og avisbudene når du monterer kassa. Hvis det er mulig, prøv å få det til slik at han eller hun kan legge posten rett i kassa uten å gå ut av bilen.