Svartmeis2
Svartmeisen tar en liten stopp og ser etter om det er noen farer som truer, før den siste etappen hjem til ungene.

Inni hytteveggen, ja. Nettopp der har et svartmeispar etablert seg, og i formiddag var det på tide å fotografere dem når de er på det travleste med å mate ungene sine. Da lander de først i en magnolia like ved, før den siste etappen hjem. Dessverre er det litt for tidlig for den hvite magnoliaen å blomstre ennå.

Svartmeisen er en mester til å finne sprekker og hulrom hvor de lager reir. Men du kan også få dem i fuglekasser.

Kjøttmeis
Kjøttmeisen tar en liten stopp i magnoliaen. Klikk på bildet å se det i en større utgave.

Et vakkert syn

Apropos magnolia, forresten. Her hos oss er den fiolette magnoliaen på topp akkurat nå. Og der mellomlandet en kjøttmeis på vei ut fra fuglekassa og ut i området for å finne noe de sultne små kan spise.

For de av dere som har hytte enten ved sjøen eller i lavlandet, hvor magnoliaen kan klare seg, er dette absolutt et tre som kan anbefales i hyttehagen. Her er en annen favoritt.

musvåk
Et musvåkpar seilte høyt oppe på himmelen.

Kikk opp

Rett bak kjøttmeisen, men høyt, høyt oppe på himmelen, var det et rovfuglpar, ganske sikkert musvåk som seilte bedagelig rundt i forsommersola.

Alt sammen i løpet av en halvtimes tid. Så det er mye å kikke på, hvor du enn har hytte. Men selvfølgelig, ligger den på fjellet, får du andre opplevelser enn ved sjøen.

Og noen timer seinere hørte vi gjøken ...