Tekst Tom brodin, foto hentet fra finn.no

Ifølge Eiendomsmeglerforetakenes forening, Eff, var gjennomsnittlig salgstid på finn.no på 124 dager det siste året, det vil si fra mars 2013 til februar i år. I den tilsvarende perioden som sluttet for et år siden, lå fritidsboligene på fjellet ute til salgs i 108 dager.

Lettest å selge på Voss

Det siste året gikk det raskest på Voss, der det det i snitt tok 41 dager å selge ei hytte. Lengst tid tok det i Bykle med en gjennomsnittlig salgstid på 243 dager. 

Salgsnedgang

Christian Vammervold Dreyer i Eff opplyser at det fra mars 2013 til februar 2014 ble solgt 2.398 hytter på fjellet. Det er en nedgang på cirka ti prosent sammenliknet med samme periode året før. Han mener likevel det er et høyt salgsvolum historisk sett, noe som bekrefter at det fremdeles er stor interesse for fritidsboliger på fjellet.

Dyrest i Sirdal

Sirdal er landets dyreste hyttekommune, hvor den typiske fritidsboligen som ble omsatt, kostet 2.800.000 kroner. Det er verd å merke seg at Eff her bruker medianprisen, det vil si den midterste prisen når alle prisene er sortert fra lavest til høyest. Dette gir som regel det riktigste inntrykket, siden ei luksushytte kan dra den tradisjonelle gjennomsnittsprisen kraftig opp.

Så følger Hol kommune, med Geilo, og Hemsedal med en medianpris på 2,5 millioner, Mens den typiske fritidsboligen går for 2,4 millioner i Øyer og Krødsherad.

Flest salg i Trysil

Det ble solgt 144 hytter i Trysil i den aktuelle perioden. Så følger Ringsaker med 102 og Hol med 86 solgte hytter.