Mens det er grønt, varmt og vårblomstring i byene, ligger snøen ennå i rikelige mengder oppe på fjellet. Enkelte langrennsdestinasjoner rundt om i landet har måttet «avlyse» påsken på grunn av snømangel, men de fleste alpinbakkene holder åpent.

Godt over meteren

Både i Kvitfjell og Hafjell ligger det godt over meteren med snø nå uken før påskeuken. Kunstsnøen fikk et påfyll av natursnø før helgen. Torsdag og fredag er det meldt ytterligere snøfall. Faktisk så mye at påsken kan komme til å starte med pudder.

Tørrsnø i sikte

- Kalenderen for påsken er svært god i år, snøforholdene er på sitt beste i månedsskiftet mars –april. Med de værprognosene vi har nå ligger det an til «tørrsnø» i fjellet og mer typisk påskeføre i de lavere delene av anleggene, sier daglig leder i Hafjell og Kvitfjell, Odd Stensrud.

 I begge anlegg er det planlagt en rekke aktiviteter i påsken, både for de minste og de større.

Storinnrykk i vente

- Påska i Kvitfjell og Hafjell er gjerne noe mer avslappende enn ferieperiodene tidligere i sesongen. Skikjøring kombinert med et par timer i en god solstol for de voksne og spennende aktiviteter for barna i og utenfor bakken er en uslåelig kombinasjon, sier Stensrud.

Han venter storinnrykk, men tror likevel ikke det blir trangt. Med gode snøforhold er anleggene åpne fra topp til bunn og det er god boltreplass for alle uansett ferdighetsnivå. Et godt tips for de som ferierer i Hafjell er å teste ut løypene på sørsiden i anlegget, her er det ofte noe mindre trafikk, og super skikjøring, anbefaler Hafjells daglige leder.

Hafjell holder etter planen åpent til 18. april, Kvitfjell til 25. april.