Hallingskarvet Nasjonalpark ble lørdag åpnet av statsminister Jens Stoltenberg. Begivenheten fant sted på Sandalsnuten inne i den nye nasjonalparken, 1500 meter over havet - og med praktfull utsikt mot Hallingskarvet.

Norsk natur er det vakreste i hele verden, det er derfor vi oppretter nasjonalparker – sa miljøvernminister Erik Solheim til de fremmøtte.

Statsministeren sa i sin tale at han setter mer og mer pris på å være i fjellet – og at Hallingskarvet er et helt spesielt fjell. Det er et nasjonalt landemerke – og det jo sjokkerende at det ikke er vernet for lenge siden, mente Jens. Opprettelse av nasjonalparker er svært viktig fortsatte statsministeren. Vi må ta vare på naturen, både for oss selv og for fremtidige generasjoner. Statsministeren poengterte at det er de lange linjer vi nå ser, og viste til nasjonalparkplanen fra 1992. Denne planen er det bred enighet om i Stortingen understreket Jens, som avsluttet med at han gleder seg til å ringe Gro Harlem Brundtland å fortelle at han i dag hadde æren av å åpne en helt ny nasjonalpark.
 

Stoltenberg foretar åpningen av Hallingskarvet Nasjonalpark

Styreleder Knut Støren fra DNT Oslo og Omegn understreket at DNT er svært glade for opprettelse av den nye nasjonalparken – og han håper det er mulig å balansere verneinteresser og friluftslivets interesser, slik at det er plass for alle.
 

Styreleder Knut Støren fra DNT Oslo og Omegn

DNT Ung var på plass i nasjonalparken - og fikk god kontakt med statsministeren!
 

DNT Ung møter Stoltenberg ved åpning av Hallingskarvet Nasjonalpark