Tekst: Chera Westman/ifi.no. Foto: Flügger

Å totalrenovere et baderom kan koste mye. Men med noen bokser maling i nye farger, er det enkelt å gi badet et løft – uten å tømme lommeboka totalt.

– Du kan gjøre mye med maling. Om baderommet trenger en oppfrisking, er det fort gjort å male et par skapfronter og kanskje også veggene utenfor våtsonen, sier PR-manager Lone Bjørslev Kisbye hos Flügger.

bad 2
Slik så det ut før opp-pussingen.

Så enkelt kan det gjøres:

1. Du kan gjerne male veggene utenfor våtsonen, eventuelle paneler, vinduskarmer og skuffer, hyller og skapfronter.

2. Velg en farge som løfter baderommet. Her er det brukt Flügger-fargen Seacliff til veggene. Det finnes mange flotte farger å velge i, og det kan være en god idé å knipse et bilde eller to av rommet og ta det med seg til butikken for å få hjelp til å velge.

3. Rengjør flatene godt. Bruk et rengjøringsmiddel som er beregnet for bruk før maling. Nøkkelen til et godt resultat ligger i god nok rengjøring. Eventuelle sprekker i treverk sparkles og pusses.

4. Tidligere malte flater, skapsfronter og hyller kan være glatte, og gi dårlig vedheft til ny maling. Ved å pusse lett over med et fint slipepapir sitter de nye malingstrøkene bedre.

5. Dekk alle kanter og tilstøtende flater med maskeringstape.

6. Så kan du begynne å male. Optimal rekkefølge å male i er: først vegger, så skuffer, skap og hyller, deretter paneler, dørkarmer og omramminger.

Også kjøkkenet kan friskes opp på en lettvint måte.