IMG_0631
Valdres-bedriftene har samlet seg under en

- Dette var rett og slett en fantastisk start, sier Per Levik i Hyttemessen. Før åpningen var det lang kø foran billettlukene og ut over dagen var tilstrømningen fortsatt høy. Men som det pleier på høstmessens åpningsdag, som alltid er en fredag, dabber besøket av ut over dagen. Folk har forståelig nok ikke lyst til å bli sittende fast i fredagsrushet, sier Levik.

Mange tomter å velge blant

Den store nyheten på åpningsdagen var Boligpartners offisielle «avduking» av sin visningshytte på Norsk Hyttesenter. Firmaet har satt opp en variant av sin Foris-modell, som ble klar akkurat til messeåpningen.

Hyttemessens høstforestilling er samlet sett noe mindre enn vårens. Grovt sett er tomteutviklere og hytteleverandører dominerende aktører. Like fullt er en del utstyrsleverandører og tjenesteytere til hyttefolket på plass.

Mange i hyttemodus om høsten

- Når sant skal sies er det vårmessen som er vår paradegren hva messer angår, sier Tore Bjørnstad. Imidlertid er det så mange som er i hyttemodus om høsten at publikum og utstillere forventer å finne et slikt arrangement. Det gir jo blant andre tomte- og hyttekjøpere meget god oversikt over hva de har å velge mellom, legger han til.

Valdres satser høyt

Destinasjonene markerer seg stadig sterkere på Hyttemessen. En rekke av dem er på plass i messehallen. Mest iøynefallende er kanskje Valdres-regionens mønstring. Valdres-bedriftene er alle samlet under samme fane, og standen peker seg ut som den mest dominerende av de regionalt organiserte standene.

- Med den sterke på åpningsdagen, har jeg vanskelig for å tro annet enn at denne høstmessen kommer til å overgå fjorårets, sier en fornøyd Tore Bjørnstad.