Én faktor er at færre nå tar sjansen på å kjøpe feriebolig i utlandet. Det er bare tre år siden vi skrev at trenden var den helt motsatte. Og ifølge dem som hadde greie på det, var det et VARIG trendskifte. Argumentene var drittvær i Norge, billige flybilletter, hyppige flyavganger og rimeligere feriehus i Syden.

Terrortrussel og svak krone

Terror, som vi stadig ser i Ankara, og som også rammet Nice på nasjonaldagen, etter flere andre angrep i Frankrike, bidrar til å skape frykt, på tross av at mange sier at det er nettopp nå vi må reise, for at terroristene ikke skal vinne.

Også valutakursene er naturlig nok et argument. En euro som har steget med rundt tjue prosent i løpet av kort tid betyr selvfølgelig vesentlig dyrere «sydenhytte».

Folk er blitt mer aktive

Ifølge E24, er det trendy å være aktive på ferie, også når vi er på hytta.

Skog- og fjellturer er mer populært, og særlig unge hyttekjøpere kommer seg inn i hyttemarkedet ved å kjøpe små, enkle hytter på steder der de kan være aktive i nærområdet. Dette betyr ikke bare skiaktiviteter, men også for eksempel sykling på offroad-sykkel. Og turer til fots.

Dermed er fjellhyttene i større grad blitt helårshytter, ikke bare vinterhytter.

Statskog selger både hytter og tomter til dem som kan tenke seg et enkelt hytteliv.

Lave renter

Med et så lavt rentenivå som vi har nå, kan flere realisere hyttedrømmen, særlig fordi de fleste tror rentene vil forbli lave.

Tenk sjæl

Trond Viggo Torgersen sang for endel år tilbake om å tenke sjæl. Det gjelder også hyttelivet vårt.

Forståsegpåerne spår, men hvem kunne forutsi finanskrisa, det dramatiske fallet i oljeprisene eller den økte terrorfaren i Europa? 

Så, følg magefølelsen, og lommeboka. Og blås i trendene. Hvis de ikke akkurat nå faller sammen med dine egne ønsker, da ...