På noen av hyttene ser vi likevel en nedgang. Dette kan skyldes at sesongen kom sent i gang enkelte steder, grunnet mye snø i fjellet i månedsskiftet juni/juli. Men totaltallene viser likevel en tydelig positiv trend.

Rekordhytter
Størst økning ser vi på Sandhaug (+44%) som ligger midt på Hardangervidda. Også på Fannaråkhytta (+24%) som er den høyest beliggende turisthytta i Norge, på 2.068 moh, ser vi en betydelig økning i antall overnattinger. Så her er det mange spreke fjellfolk som har fått oppleve den spektakulære utsikten i sommer! Begge de nevnte hyttene nærmer seg besøksrekord, dvs ”all-time-high”.
 

 

Fannaråkhytta i Jotunheimen

En betydelig økning ser vi også på Finsehytta i Skarvheimen(+24%) og Grimsdalshytta i Rondane(+26%). Dermed har denne sommeren så langt vært en av de beste noensinne, sett i forhold til besøkstall på hyttene.  Så det er helt tydelig at mange velger fjellet i sommer. En svært hyggelig trend, synes vi i turistforeningen. Vi understreker at det er plass til flere – og at alle vandrere får plass på våre hytter. Så det er bare å komme seg til fjells!

Kilde: www.turistforeningen.no