- Med de kriteriene som er lagt til grunn for stenging av FM-nettet er det ingen hytteeiere som vet om de får tilgang til radio, sier Per Pedersen nestleder i Norges Hytteforbund. Radioen er for mange hytteeiere den eneste informasjonskanalen. Per Pedersen er forundret over svaret NHF har fått på sin henvendelse til kulturdepartementet.

Ikke noe definert nivå

Norges Hytteforbund ba nemlig om en presisering og forklaring på stortingsmelding om Digitalisering av media. Av svaret framgår det at staten vil tillate stenging av FM-senderne uten å ta hensyn til landets hundretusener av hytter. Departementet har altså ikke fastsatt noe nivå for hvilken digitaldekning som er akseptabel for hytter og veier. Heller ikke er det sagt noe om hvor stor andel av bilparken som må kunne bruke DAB før man stenger FM-senderne.

Er hytter og biler glemt?

- Hyttefolket reiser mye og er avhengig av god informasjon om veisituasjonen for å gjøre opplevelsen så god som mulig, sier Per Pedersen og lurer på om staten i det hele tatt har tatt hensyn til de 500.000 hytteeierne når ny radioteknologi er besluttet implementert.

Pedersen opplyser at Norges Hytteforbund derfor vil forfølge saken for at hyttefolket blir hensyntatt før FM-nettet stenges.