Larsen, som også er distriktsleder i Huseiernes Landsforbund i Telemark, mener at det er for mange dårlige og slurvete håndverkere, at mange aktører i boligmarkedet vil ha en høyest mulig fortjeneste og lavest mulige kostnader.

– Det får de ved å bruke ufaglærte, gjerne utenlandsk, arbeidskraft, sier han.

– Men mange av de ufaglærte vet ikke hvordan en skal føre opp et bygg etter gjeldende regler. Og da blir det ofte problemer etterpå, som for eksempel med kondens, setninger og annet, sier Larsen.

Les også om at utenlandske håndverkere i mange tilfeller har det dårlig når de bygger eller pusser opp hytter.

Useriøse entreprenører

Det gjør det ikke bedre at mange useriøse entreprenører som jakter rask profitt, i noen tilfeller avvikler firmaet etter at prosjektet er gjennomført.

– Det er ikke alltid vi kan gjøre noe, når selgeren ikke finnes lenger, sier Larsen til avisa og råder boligkjøpere til å ha med seg byggtekniske fagfolk på visning.

Les også om at seriøse håndverksbedrifter taper i konkurransen mot de store, og kanskje useriøse.

Endel arbeid er også svart. Om ikke det er ille nok i seg selv, er det enda verre at svart arbeid gjerne også går hånd i hånd med annen kriminalitet.

Må ta ansvar selv også

Han synes også det er et paradoks at vi som kjøper hytter, hus og bruktbiler, er svært så nøye og tar NAF-test når vi skal kjøpe en bruktbil til hundre tusen kroner, mens vi handler eiendom til tre millioner etter en timinutters visning.