Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Fra påskefjellet til rekordstor hyttemesse på Hellerudsletta

Klokka 12 i dag åpnet dørene til årets store hyttemesse på Hellerudsletta. Godt over 250 utstillere er på plass i Exporama Senterets haller. Den brede deltakelsen er en god indikasjon på stemningen i hyttemarkedet for tida: Den er preget av optimisme.

Åpning

- Ja, ”noe skjer”, sier Hans Brandsdal i Høyset Panorama i Valdres til Hytteavisen. På kort tid har han solgt tre tomter. Det virker som om medienes fokus på økningen i boligprisene stimulerer investeringslysten i bredere forstand, tror Brandsdal. Også Esten Kjølvang i Østlaft Bygg AS opplever stor pågang fra folk med konkrete hytteplaner.

- Nå er det god fart, og vi rekker nesten ikke å være ajour med å besvare alle forespørsler om pris og tilbud. Vi selger dobbelt så mange hytter i år som i fjor, sier Kjølvang som har vært i hyttebransjen i en årrekke og har levert rundt 450 hytter.

Solgt - før visning

Til Hyttemessen har Kjølvang og hans team forøvrig satt opp en komplett og ferdig innredet laftehytte på utstillingsområdet. Den er solgt på forhånd og innredet og utstyrt akkurat som eierfamilien ønsker. Kjøperne kommer forøvrig til messen for å besikte hytta - før den skal plukkes ned for å fraktes til Sunnmøre og settes opp på nytt.

Article image
Nyhet for hyttedrømmere: Aurora Nova, Saltdalshyttas nye visningshytte.

Ta steget inn i nye visningshytter

Optimismen på produsentsiden gjenspeiler seg i hallene Hellerudsletta 24.-27. april. Over 250 utstillere er ved messeåpningen på plass l Exporama Senteret, flere enn noen gang.

På Norsk Hyttesenter, det store området med visningshytter som ligger vegg i vegg med Exporama Senteret, åpner i dag flere hytteprodusenter dørene til nye hyttemodeller. Gudbrandsdalsbedriften Leve Hytter åpner sin visningshytte på messens første dag. Det samme gjør Hedda ny Hytter, som lanserer en ny såkalt designhytte. Saltdalshytta har satt opp sitt svar på tidas store interesse for de mer moderne arkitektoniske uttrykkene, Aurora Nova. Fra Hyttemessens åpningsdag kan publikum altså for første gang ta steget inn og få en realistisk opplevelse av produsentens nye flaggskip.