Det lover festivalleder Rolf Olsen som kan avsløre at man snakker om et verdensrekordforsøk når villmarksfestivalen Heilt Vilt skal arrangeres for 4. gang. Det vil i så fall handle om mat, og publikum vil få anledning til å se og smake, sier Olsen, som ikke vil røpe mer før ting blir mer klart. Det melder Kragerø Blad Vestmar.

Heilt Vilt skal, ifølge arrangørens hjemmeside, være en viktig møteplass for alle interesserte i jakt, fiske, friluftsliv, kultur og god mat. Heilt Vilt skal være et unikt arrangement, med gode og spennende opplevelser for hele familien. Festivalen arrangeres på Drangedal bygdetun.
 

 

Heilt Vilt
Terje Øygarden blir i år nestleder i styret (f.v.), Rolf Olsen er styreleder, Stine Kviteberg fortsetter som matansvarlig og Kåre Oddnes som styremedlem og

Avhenger av økonomi

- Hvor spenstige vi greier å bli avhenger selvfølgelig også av hvilket økonomiske rammer vi får. Drangedal kommunestyre bevilget oss 82.500.- for i år. Dette er 17.500,- mindre enn i fjor og hva vi søkte om, forteller festivallederen. Han legger til at det også knyttes en viss spenning til om dette vil få konsekvenser for søknaden hos fylkeskommunen, som har som forutsetning at kommunen bidrar for å gi støtte.

- Det første arbeidsmøtet blir 10. januar på kommunehuset, da oppfordrer vi folk med ideer og engasjement til å møte opp og være med å utvikleHeilt Vilt videre.

Olsen forteller at man er veldig fornøyd med fjorårets Heilt Vilt, og at man vil følge malen med nattkino fredag kveld og fest i samarbeid med en lokal forening lørdag kveld. Begge deler var godt besøkt i fjor.

- Det som gjenstår er å lage et spenstig program for lørdag og søndag på dagen. I fjor gikk festivalen med et overskudd på 150.000 kroner, det gjorde utslag i full utbetaling til dugnadsinnsatsen fra lag og foreninger, legger han til. Han har ikke fått signaler om at det er noen som ikke ønsker å være med videre.

Sti rundt Motjenn

Årets festival vil gå av stabelen 19.-21. august. Innen da håper man å få på plass del to av stien tundt Motjenn, som går fra sceneområdet til Bygdetunet. Her er Motjenns venner, hvor både JFF, Bygdetunet og o-laget er blant pådriverne for å utvikle det unike området rundt den idylliske tjenna.

- Vi har et flott festivalområde som innbyr til eventyr. Kanskje blir det mer innslag av tuser og troll, frister Olsen.

Besøkstallet i fjor var på 3.000 mennesker, målet for i år er å vokse enda mer. Også organisatorisk har festivalen vokst, med et styre på sju og fem som er ansvarlige for ulike områder, i tillegg til lag og foreninger som har ulike oppgaver.

Følg Hytteavisen på Facebook