Bildet: To halmdukker som skulle forestille naboene ble satt opp for å skremme eventuelle kjøpere av en bolig på Skjærhalden. På galgen står det; Det henges for få naboer!

- Vi fortsetter salget på vanlig måte, og det er flere potensielle kjøpere som har meldt sin interesse. Vi har allerede fått inn ett godt bud, og jeg er sikker på at prisen kommer til å stige, sier Solveig Meum til Fredriksstad Blad. Meum er innehaver av Meglerhuset Meum AS, som står for salget på vegne av Fredrikstad tingrett.

Skremselpropaganda

Boligen har vært en del av et sameie bestående av fire søsken, men nylig ble sameiet begjørt tvangsoppløst og boligen lagt ut til salg gjennom Fredrikstad Tingrett. Dette fordi tre av de fire søsknene ønsker å selge ut eiendommen.

Den fjerde kvinnen, som bor på naboeiendommen til den aktuelle boligen, gjør imidlertid alt for å stikke kjepper i hjulet for det forestående salget. Hun ønsker selv å kjøpe boligen så billig som mulig, og gjør alt for å skremme bort eventuelle budgivere.

Et skikkelig ormebol

Det var på søndag at det tok skikkelig av på idylliske Skjærhalden. Da potensielle kjøpere dukket opp på visning ble de møtt av en galge hvor det hang to halmdukker som skulle forestille mennesker. På galgen sto det med store bokstaver: "Det blir hengt for få naboer"!

- Det er en svært spesiell situasjon, og vi har aldri opplevd lignende. Jeg må innrømme at enkelte av de som var på visning på søndag syntes dette var ubehagelig, sier Solveig Meum,

Opprettet eget nettsted

I et ledd i skremselspropagandaen har det blitt opprtettet et eget nettsted under navnet ormebolet.com. Der kommer kvinnen med klare trusler til de som eventuelt måtte vurdere å legge inn bud på naboeiendommen.

"Vi vil ikke under noen omstendigheter ha fremmede folk her. Det er både praktisk og psykisk slitsomt å være omringet av fiendtlig innstilte naboer. Den eneste mulighet til å unngå oss er å grave tunnell til torget siden vi kontrollerer eiendommene både foran og bak eiendommen til salg", står det å lese på nettstedet.

PÅ FREDRIKSSTAD BLADS HJEMMESIDER KAN DU SE BILDEGALLERI FRA BOLIGEN

- Vil ikke foreta seg noe

- Vi har ikke mottatt noen henvendelser angående denne saken så langt, sier lensmann Erik Hullberg på Hvaler, til f-b.no. Nabostrider er i utgangspunktet en privatsak, og hvis lensmannskontoret på Hvaler skulle bruke ressurser på slikt, må det eventuelt komme en anmeldelse først, sier Hullberg.

Fredriksstad Blad har ikke lykkes med å få den aktuelle naboen i tale.