Nå har det kommet nøkkelbokser med kode, som gjør at du ikke trenger å bekymre deg mer. Eller ...?

Har du god eller dårlig nøkkeldisiplin?

Hvor lurt det er, overlater vi til hver enkelt å avgjøre selv, fordi det avhenger av hva slags praksis du har nå.

Bruker du takrennemetoden, er det antageligvis lurt, men hvis du er blant dem som alltid har nøkkelen med deg og heller ikke reiser fra den hjemme, bør du antageligvis la være.

Det går an å gjemme boksen også

For det er opplagt at boksene lar seg åpne, i alle fall hvis kjeltringen er trygg, har god tid og absolutt vil inn.

Men også dette kan du jo gjøre noe med. Du kan for eksempel skru den fast på et skikkelig lurt sted, hvor det er liten sannsynlighet for at noen vil prøve å finne den. For den som vil inn, vet antageligvis ikke at det er noen nøkkelboks noe sted.

Gjør det vanskelig å komme til med verktøy

Boksene er antageligvis stort sett nokså solide. Men de lar seg nok likevel ødelegge, men bare hvis de er lette å komme til, for eksempel med slagverktøy. Det kan derfor være lurt å skru dem opp på vanskelig tilgjengelige steder.

Ikke akkurat som å vinne i lotto

Det kan synes som ganske umulig å finne den riktige koden. Det er det ikke. Hvis du har anledning til å bruke det samme sifferet flere ganger, og du skal taste inn et firesifret tall, er det "bare" 10 x 10 x 10 x 10 = 10.000 muligheter.

Hvis du må bruke ulike sifre, reduseres mulighetene til 7.200.

Det er ikke så veldig mye, hvis det virkelig er om å gjøre å komme inn, og i tillegg er det jo ikke veldig sannsynlig at alle mulighetene må brukes. Men kanskje er likevel terskelen så høy at kjeltringen heller slår ut ruta.

Husker du koden?

Noe som må være skikkelig ergerlig, er å komme fram til hytta, finne fram til den godt skjulte nøkkelboksen og ikke få den opp, fordi du har glemt koden. 

Det er, altså, enda en faktor du må vurdere før du går til innkjøp, nemlig din egen evne til å huske koder.

Konklusjon:

Har du god hukommelse på tall, men ikke på småting som nøkler og sånt, og du i utgangspunktet gjemmer hyttenøkkelen på et relativt utrygt sted, kan nøkkelboks ha noe for seg.

Lykke til!

Les også om å bruke den samme nøkkelen på hytta som hjemme. Dét kan jo være skikkeølig lurt, for hjemmenøkkelen har du vel gode rutiner for ...