I samarbeid med Norsk Fjellsenter i Lom lanserer turisthytta i morgen torsdag egne drikkeflasker. Gjestene kan nå altså kjøpe ”ureist”, rent vann fra fjellheimen i stedet for vann tappet på flasker som er fraktet milevis fram til fjellet.

- I en verden der vannressursene er knappe og klimautslippene alt for høye, ønsker ikke lenger Gjendesheim Turisthytte i Vågå og Norsk Fjellsenter i Lom å selge flaskevann - vi vil heller selge vann på flaske, heter det i en pressemelding fra Gjendesheim Turisthytte.

Turisthytta tjener ikke noe på dette, snarere tvert imot. Fortjenesten blir lavere, men samvittigheten bedre, blir det uttrykt fra det hold. Derav mottoet "Rent fjellvann - ren samvittighet".

150 kroner flaska - 140 tilbake ved retur

- Noen penger er greit å ikke tjene, sier hyttevert Marius Haugaløkken på Gjendesheim.

1000 vannflasker er innkjøpt. En flaske vil koste 150 kroner og kan brukes om og om igjen. Men velger du å levere den tilbake etter fjellturen, får du 140 kroner i retur.

– Det gjør ingenting at vi tjener mindre, går jeg i null er jeg superfornøyd, sier Marius Haugaløkken. Han tror Gjendesheim er først ute med ”ureist” vann.