Foto: Frukt.no
Appelsin er nærmest blitt et symbol på påske. Også andre frukter som banan, eple og pære er velegnede å ha med på tur.

- Spiser du et par frukter ute på tur er du på god vei til å klare fem om dagen, sier avdelingsdirektør Arnhild Haga Rimestad i Sosial- og helsedirektoratet.

Liker du å grille finnes det alternativer til pølse. Hele maiskolber er også godt egnet, og kan gjerne bakes i aluminiumsfolie. Sandwich med for eksempel ost, skinke og pølse pakket i folie kan grilles eller spises fersk. Banan uten skall med sjokoladebiter, pakket i folie og varmet på glørne, er en god ”dessert”.Wraps kan du også gjøre klar før du drar. Bruk for eksempel salat, tomat, agurk og kylling, samt litt dressing, brett lompa sammen og pakk inn i folie. Slik får du en velsmakende lunsj når du vil ta en pause på turen.

- Litt søtsaker som tilleggskost hører naturlig med på påsketur. En blanding av nøtter, rosiner og sjokolade smaker godt og gir hurtig energi, sier Rimestad.

- Og husk rikelig med drikke. Det er fort gjort å undervurdere behovet for væsketilførsel på solvarme påskedager, legger hun til.

God tur!


Kontaktperson i Sosial - og helsedirektoratet:

Avdelingsdirektør Arnhild Haga Rimestad, tlf. 480 82 715.