spydeberg
Bilde fra finn.no

To nabohytter for en million til sammen

I Spydeberg i Østfold er både hytte nummer 4 og hytte nummer 5 i Kausebøl hyttefelt til salgs samtidig. Den ene av dem er for tida den rimeligste hytta i østfold, og den andre er ikke veldig mye dyrere.

Hyttene selges hver for seg, men det opplyses at de er eid av samme familie og kan være et godt alternativ for en storfamilie som vil kjøpe hytte sammen.

I Varteig, som også ligger i Østfold, er en husmannsplass med skeive golv, fra 1910, til salgs for 900.000 kroner. Eiendommen er på hele 40 mål, og det er 200 meter strandlinje til Glomma.

trevelt
Bilde fra finn.no

Taket er ødelagt av et tre

I Vestby i Akershus har ei hytte fått et tre over seg. Taket er skadet, og er blitt delvis reparert. Noe for den nevenyttige, som kan skaffe seg ei hytte for 300.000 kroner? Ifølge annonsen, skal verditaksten være på 250.000, så det er kanskje noe prutningsmonn.

Den lille hytta i Årnes på bare 32 kvadratmeter, fra 1930, som vi allerede har skrevet om, er ikke solgt. Grunnen til at vi plukket fram den, var den sjarmerende arkitekturen.

Denne hytta har en prisantydning på 750.000 kroner.

kongsvinger
Bilde fra finn.no

Her kan du dra på harrytur

På Granli, like ved Kongsvinger og bare 25 kilometer fra Sverige, ligger ei rimelig hytte, som du kan få for 390.000 kroner. Det vil si, her er det nok prutemuligheter siden det står at BUD ØNSKES.

Hytta er bygd i 1878, som et lite tømmerhus. Det er noe råteskader.

Hvis du legger på 200.000 på prisantydningen, kan du få ei usjenert beliggende hytte i Tynset kommune.

Det spesielle med denne, er at tomta er på over åtte mål.

Gran almenning
Bilde fra finn.no

Smått og stort i Oppland

Ei enkel skogshytte på 48 kvadratmeter er til salgs i Jevnaker for 200.000 kroner. Den tilhører nå Gran almenningog vil bli punktfestet. Området er velegnet til ulike naturaktiviteter, som for eksempel småviltjakt, fiske og bærplukking. Det er også velegnet for sykling på skogsbilveier.

Punktfeste er de minste tomtene du kan tenke deg, så hvis du vil ha noe større i samme fylke, kan ei hytte fra 1918 på Jaren være et alternativ. Bruksareal er på 52 kvadratmeter, og prisantydningen er på 800.000 kroner.

Eiendommen er på hele 11,7 mål.

Meheia
Bilde fra finn.no

Smått og stort i Buskerud

I Buskerud påstår en selger at det du kan gjøre et høstkupp på Meheia. Hytta går til høystbydende over 190.000 kroner.

I Finnemarka i Lier finner vi ei lita hytte på ei lita tomt. Byggeåret er 1930, hytta har enkel standard, men den ser koselig ut. Prisantydningen er 300.000 kroner.

Det er bekk med drikkevann like i nærheten, og det er både tyttebær, blåbær og sopp rett utenfor hytta.

Hytta selges privat og ikke gjennom megler.

I samme fylke finner vi ei annen lita hytte, men på ei kjempetomt på nesten 39 mål. Den ligger på Bergheim i Nesbyen og er til salgs for 435.000 kroner.

svelvik
Bilde fra finn.no

Rimelig hytte ved Sandebukta

Også i Vestfold er det mulig å få seg en fritidseiendom ved saltvann uten å ruinere seg økonomisk.

I Berger i Svelvik er ei hytte med bruksareal 43 kvadratmeter til salgs for 390.000 kroner. Festetomta er på drøyt et halvt mål. Det medfølger en båtplass.

Hvis det ikke er veldig om å gjøre å eie di egen hytte hvor du kan reise akkurat når du vil, er andelshytte på Havna på Tjøme et godt alternativ.

Fra 30.000 til 85.000 kroner får du en andel som gir deg rett til å bruke hytta tre uker i året, ei på våren ei på sommeren og ei på høsten. Prisforskjellen henger sammen med hvilken årlig sommeruke du kjøper.

Seljord
Bilde fra finn.no

Husmannsplass i Seljord til en halv million

I Seljord ligger det som beskrives som en hyggelig husmannsplass til salgs for 500.000 kroner. Det vil si, det står at den vurderes solgt. Bruksarealet er på 62 kvadratmeter. Ellers er det beskjedent med opplysninger, antageligvis fordi den selges privat, men siden ordet småbruk også er nevnt, kan det vel hende at tomtearealet ikke er helt knøttlite.

Hvis du ikke er så lysten på å reise langt når du skal på hytta, kan ei lita hytte rett utenfor byen være noe for Skiens-folk. Den ligger bare seks kilometer fra sentrum.

Hytta er ikke stor, bare 35 kvadratmeter. Også tomta er lita, 375 kvadratmeter. Byggeåret er 1960. Prisantydningen er på 275.000 kroner.

At tomta er festetomt, vil kanskje noen se som en ulempe. Den årlige festeavgiften er på 650 kroner.

Birkenes
Bilde fra finn.no

Rimelig på punktfeste

På Vatne i Birkenes kommune er i hytte fra 1974 med et bruksareal på 47 kvadratmeter til salgs for 290.000 kroner. Det står at den ligger usjenert, og at det er kort vei til badeplass.

Hytta er punktfestet.

Hytta i Gjerstad, som vi skrev om sist, er tatt vekk fra nettet.

Feda
Bilde fra finn.no

Her har det kommet bud

I Feda i Vest-Agder er et relativt stort laftehus til salgs som fritidsbolig for 620.000 kroner. Boligarealet er på 144 kvadratmeter, og tomta er på to mål. Byggeåret er 1885, men fritidshuset er restaurert i 2009. Det er ikke innlagt strøm eller vann. Det har kommet inn bud, så her kan det være om å gjøre å være rask hvis du er interessert.

Rønna i Søgne, som vi skrev at var til salgs for 290.000 kroner ved forrige gjennomgang, er tatt av nettet og er kanskje solgt.

skjold
Bilde fra finn.no

Lita hytte med stor tomt

I Rogaland finner vi ei lita hytte på 28 kvadratmeter på Skjold nordøst for Haugesund. Hyttstandarden beskrives som svært enkel. Tomta er imidlertid på godt over tre mål. Prisantydningen er på 490.000 kroner.

Og ved Svortetjørn i Sauda er et hyttetun til salgs for 1.190.000 kroner. Ifølge annonsen kan det passe for en storfamilie. 

Den største hytta på 48 kvadratmeter er fra 1999, mens den minste, på 18, er bygd i 1936 og påbygd i 2004. Tomta er på to mål.

Megleren gjør oppmerksom på at påbygget ikke er søkt om og derfor heller ikke godkjent av kommunen. Også avløpet fra de to hyttene er lagt uten søknad. Det er nok derfor lurt å sjekke med kommunen om dette kan skape problemer.

katla
Bilde fra finn.no

Tør du ta sjansen?

På Katla med postadresse Urangsvåg i Hordaland er et naust med grunnflate 38 kvadratmeter til salgs for 550.000 kroner. Naustet er ikke innredet for beboelse, og det er heller ikke aldeles sikkert det vil bli det heller. Det er det opp til Fylkesmannen å avgjøre. Ifølge advokaten som eventuelt formidler salget, antydes det at bevaring ved bruk kan være et argument som Lars Sponheims etat kan godta. Men hvem tør å ta sjansen?

På øya Geitanger i samme fylke er ei lita hytte til salgs for 350.000 kroner.

Eieren mener hagen har stort potensial, og at hyggefaktoren på bygningsmassen kan bli riktig god med en investering på mellom 75.000 kroner og 200.000 kroner.

Noe for de nevenyttige, kanskje?

Det går rutebåt til Geitanger, og fra kaia er de ti minutters gange til hytta.

Nigardsbreen
Bilde fra finn.no

Nær Nigardsbreen

Bildet til denne annonsen forteller lite om omgivelsene. De er derimot med i annonsen og forteller at hytta i Jostedal ligger svært naturskjønt til.

Hytta, med anneks og uthus har til sammen et bruksareal på 59 kvadratmeter. Byggeåret er 1979, med restaurering i 2010. Tomta er på 847 kvadratmeter, og prisantydningen er satt til 650.000 kroner.

I samme fylke er også to hytter tett i tett, til salgsi Dale i Sunnfjord. Som i Sauda kan disse passe for en storfamilie. Eller kanskje for to vennefamilier. Prisantydningen for begge til sammen er på 400.000 kroner.

Hyttene er fra 20-tallet og 30-tallet og har arealer på henholdsvis 45 og 24 kvadratmeter. Den felles tomta er på knapt et halvt mål.

Har det noe for seg å kjøpe hytte sammen?

Averøy
Bilde fra finn.no

Hytte i dårlig stand til 90.000 kroner

I Møre og Romsdal går det an å få tak i ei veldig billig hytte på Averøya.

Ifølge annonsen, er den ikke vedlikehold og i veldig dårlig stand. Kan det likevel være noe å tenke på, siden prisen bare er på 90.000 kroner?

Det som i sin tid var en relativt stor enebolig i fiskeværet Ona i samme fylke, er ombygd til fire fritidsleiligheter.

To er solgt, og to er fortsatt til salgs.

Prisantydningen er på 650.000 kroner. 

Det er også flere andre hus til salgs der.

For eventuelle kjøper langveis fra, når du Ona relativt raskt med fly til Molde, buss til Småge på Aukra og ferje derfra til bilfrie Ona.

rennebu
Bilde fra finn.no

Lita, men trolig hyggelig, hytte i Sør-Trøndelag

På fjellet i Rennebu er det ei lita hytta på bare 20 kvadratmeter bruttoareal til salgs for 230.000 kroner, men det står også at selgeren er åpen for bud.

hytta er ei gammel tømmerkasse som er renovert i 2005. Det er også et par småhus på den ett mål store eiendommen.

De to eiendommene som vi tidligere har beskrevet i Sør-trøndelag, er borte fra finn.no nå.

namsskogan
Bilde fra finn.no

100.000 i rabatt i Nord-Trøndelag

Et hus som kan brukes som fritidsbolig, på Grøndalstunet i Namsskogan, er satt ned med 100.000 kroner, fra 490.000 til 390.000. Med et bruksareal på 158 kvadratmeter, er det god plass. Huset står på drøyt et måls tomt.

I Nord-Trøndelag er også et nostalgisk og usjenert småbruk til salgs. Huset er ei eldre påbygget tømmerkasse med sjarmerende sjevheter og et interiør som minner som barndommen hos besteforeldrene. Diverse arbeider er gjort siden 1990. Håper huset får nye eiere som setter pris på huset slik jeg har gjort de siste fem årene, skriver selgeren, som ikke bruker megler.

Småbruket, som er bygd i 1900 og restaurert i 1990, ligger på øya Leka lengst nord i Nord-Trøndelag.

Prisantydningen er 550.000 kroner.

rausandaksla
Bilde fra finn.no

Koselig lita hytte tre mil fra Mo i Rana

Nokså nyrenovert hytte på 36 kvadratmeter på Rausandaksla på fjellet ikke så veldig langt unna Mo i Rana er til salgs for 225.000 kroner. Det er også ei vedbu på 12 kvadratmeter på den drøyt ett mål store eiendommen, som ligger i fine omgivelser, der det kan være mye å finne på både sommer og vinter.

Hvis du ikke er redd for arbeid, kan en eiendom på Meløyvær kanskje være fristende. Ifølge annonsen er det bare tomta som har noen verdi, og den er satt til 300.000 kroner.

Men beliggenheten på ei øy med bare to hus, er flott.

Kan det likevel være håp for huset for de nevenyttige? Det har skjedd undere med gamle, falleferdige hus tidligere.

Aglapsvik
Bilde fra finn.no

Nedsatt pris i Troms

I Aglapsvik ved Finnsnes har ei hytte vært vanskelig å selge til den gamle prisantydningen og er nå satt ned til 200.000 kroner. Hytta har et bruksareal på 36 kvadratmeter og står på ei bortimot tre mål stor tomt. Hytta er bygd i 1986.

Det skal være flott utsikt til fjord og fjell.

Fritidseiendommen på 424 mål, som vi tidligere har skrevet om, er nå solgt.

Rødsand
Bilde fra finn.no

Ved Pasvikelva

Hytta i Kiberg, like ved ei lakseelv er solgt, men et hus som blir brukt som fritidsbolig på Rødsand ved Pasvikelva i Finnmark er til salgs for 450.000 kroner.

Selgerne, som er fire søsken, opplyser at huset, som er av laftet tømmer, har lav standard, men at de har brukt det som det er. Det er 103 år gammelt, og det har store setninger.

Som nevnt tidligere i artikkelen, er det absolutt  mulig å få skikk på gamle hus.

Oslohytte
Bilde fra finn.no

Oslo

Det er ikke mange hytter til salgs i hovedstaden.

Den rimeligste av dem ligger på Sørbråten og har en prisantydning på 1.550.000 kroner.

Bruksarealet er på 62 kvadratmeter, og tomta er på nesten fire mål. Byggeåret er 1950.