Der kan vi også lese at nå når arveavgiften er fjernet, betyr det at den som mottar en fritidseiendom som arv eller gave, ikke skal betale arveavgift og heller ikke skatt.

Det kan gjøre spørsmålet om overføring mer aktuelt enn tidligere.

Bor du i eller i nærheten av Oslo?

Så hvis du lurer på hva du må passe på hvis neste generasjon skal overta hytta, inviterer VI OVER 60 til et gratis foredrag med advokatene Méd, mandag 29. september kl. 13 i Eldorado bokhandel i Oslo. Adressen er Torggata 9A.

– Nødvendig med skriftlige avtaler

– For mange er det viktig at de fremdeles kan beholde tilknytningen og bruksretten til hytta. Da kan det være nyttig å vite at du faktisk kan legge en del føringer på hvordan du vil ha det selvom du overfører hytta til barna dine, sier advokatene.

Men det må skrives ned.

– Altfor ofte ser vi at muntlige avtaler fører til problemer, advarer de, og legger til at du også kan «instruere» framtidig bruk av hytta gjennom et testamente.

Neste generasjon i sameie?

Flere søsken kan overta hytta sammen, men slike sameier kan by på utfordringer.

– På kurset vil det bli en kort gjennomgang av sameieloven og hva som bør inngå i en sameieavtale. Målet er å gi kursdeltagerne et litt bedre overblikk over hvilke alternativer som finnes, og hvilke fallgruver de må unngå, sier Inger og Kjell Morten Méd.