Dette kan vi lese på NRKs egne nettsider. Og i tillegg til disse 24 er det ganske sikkert en rekke andre, kommersielle kanaler.

Repriseradio

Mangfold i eteren er det store mantraet, akkurat som det var det da daværende kulturminister Lars Roar Langslet i sin tid opphevet NRK-monopolet.

Jeg mener å huske at Reiulf Steen advarte mot at det i stedet for mangfold ville bli enfold.

I alle fall er det blitt reprise i eteren, kort og godt fordi radioselskapene ikke har råd til å fylle kanalene med innhold.

Viktig budskap ble kilde til irritasjon

For noen måneder siden hørte jeg et veldig interessant intervju med Ada Sofie Austegard i forbindelse med at Stine Sofie-senteret skulle åpnes. Et godt intervju på NRK P2, og et viktig intervju med ei modig, tøff og flink dame, som ikke er blitt knekket av sorgen, men som i stedet bruker kreftene sine for å hjelpe voldsutsatte barn.

Etter noen dager kom intervjuet én gang til.

Men når det kom for tredje, fjerde og til og med for femte gang på de kanalene jeg på de tidspunktene lyttet til, ble det forferdelig irriterende. Det er ikke bra når budskapet er så viktig.

Gode gjenhør

Av det jeg har hørt, men det kan selvfølgelig være tilfeldig, er eksemplet over det desidert verste. Men to og tre like sendinger i samme eller ulike NRK-kanaler er helt vanlig. Gjerne på samme dag. Og når det går uker og måneder imellom, kalles det «Gode gjenhør».

Og andre ganger slår de kanalene sammen og sender det samme programmet.

Nedtelling til FM-slukking

Idag fikk vi presentert en nedtellingskalender for slukkingen av FM-nettet i Nordland, før det går slag i slag gjennom hele landet. Den viste 82 døgn, i tillegg til et visst antall timer, minutter og sekunder. Da er det bare DAB-radioer som teller, det vil si DAB+, for de som var først med å være moderne, kjøpte katta i sekken, for de eldste DAB-radioene kommer ikke til å ta inn signalene.

For seint å tenke seg om ...?

Norge er først i verden, og det har ikke manglet på advarsler. Vil vi få inn signalene der vi trenger dem, som for eksempel på hytta, eller i bilen på vei til eller fra hytta? Og så seint som i den nevnte nyhetssendingen var både Senterpartiet og Fremskrittspartiet på banen. Men, etter hva vi kan bedømme, går det ubønnhørlig mot stenging av FM-nettet.

Nei til repriseradio

24 riksdekkende radiokanaler bare på NRK kan fort bli mer av et mareritt enn en drøm.

Hvis FM erstattes av DAB i løpet av 2017, og det gjør det vel, må det være et krav å få slippe alle gjenhørene. Også de gode, for også de smaker muggent ...