– Hedda Hytter er en solid bedrift som går bra. Tiden var nå inne for å kjøpe Hebe Eiendom AS som blir et datterselskap av Hedda Hytter AS, sier Magne Omsrud, daglig leder i Hedda Hytter, i en pressemelding.

– For å styrke bedriftens posisjon har vi nå full styring med hvordan vi skal videreutvikle bedriften vår i fremtiden, sier tidligere daglig leder Harald Arne Haugen.

Utvidelse

– Vi har god ordrereserve og det ser lyst ut framover. Etter hvert får vi behov for mer plass og flere ansatte. Vi ønsker å ekspandere i Hedalen i Sør-Aurdal kommune. På sikt må vi vurdere også andre lokaliteter for å utvide. Det kan bli etableringer andre steder også, forteller Omsrud og Haugen.

LES OGSÅ: 45 år med samme modell

Hedda Hytter har i dag store problemer med å få tak i folk med de riktige kvalifikasjonene til produksjon og administrasjon.

– Kanskje må vi ha en avdeling i mer sentrale strøk for å få tak i nok kvalifisert arbeidskraft, sier de.

Det leveres Heddahytter over hele landet. Satsingsområdene er i dag først og fremst rundt fabrikkene i Hedalen, Suldal og Skjåk. Det jobbes blant annet med nye tomtesamarbeidspartnere i Valdres. I Hedda Hytter er de opptatt av videreutvikle nærområdene der fabrikkene ligger. De støtter derfor mange lokale prosjekter.

Sysselsetter 80

Hedda Hytter AS har hovedkontor og fabrikk for bygging av de kjente elementhyttene i Hedalen lengst sør i Valdres. Der er de 24 ansatte, Med montører som jobber ute på byggeplassene engasjerer de totalt 40 personer i Hedalen.

LES OGSÅ: Tilbyr tradisjonell sørlandsidyll

Hedda Hytter har avdelinger i Suldal og Skjåk. Tar vi med tallene derfra kan antallet ansatte og montører dobles.

Den vesle hyttefabrikken som Harald Arne Haugen og to andre startet i Hedalen for snart 30 år siden er altså blitt en stor bedrift. Regnskapstallene for 2010 viser en omsetning på 47 millioner kroner for hovedavdelingen i Hedalen og 80 millioner kroner for alle tre avdelingene til sammen.

Hedda Hytter har fått flere hedersbevis for god drift. I fjor ble de kåret til årets bedrift i Valdres.

Effektivisering

Sammen med Norsk Treteknisk Institutt setter nå Hedda Hytter AS i gang et prosjekt for å få enda mer effektiv drift.

LES OGSÅ: Feirer 30 år med nye modeller

– Vi skal se på hvordan bedriften kan tenke smartere. For å si det enkelt skal vi følge materialene fra de kommer på lastebil inn porten her til de kjøres ut igjen av porten som et ferdig produkt. Vi skal se på hvordan vi kan bruke kortest mulig tid og bruke mindre penger på arbeidet vi gjør. Det er rett og slett et spørsmål om å bli mer effektiv. Forprosjektet er startet, og vi setter i gang gjennomføringen for fullt etter ferien, sier Magne Omsrud.

KLIKK HER FOR Å GÅ TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE