Det er en av brødrene Varner, familien som eier klesgiganten Dressmann, som skal ha kjøpt hytta i Flekkenveien 80 på Tjøme for 35 millioner kroner. Det er ny norgesrekord for hytter. Det får Tønsbergs Blad opplyst fra godt informert hold.

– Det eneste jeg kan si er at jeg synes det er hyggelig at prisrekorden for hytter ved sjøen igjen er tilbake på Tjøme og ikke lenger er i Blindleia på Sørlandet, sier eiendomsmegler Odd Kalsnes til Tønsbergs Blad.

Den gamle norgesrekorden ble satt da finansmannen Ola Mæle solgte en eiendom i Blindleia til Karl Johan Sunde for 34 millioner, og malermester Martin Thorendahl fra Oslo er godt fornøyd med salget på Tjøme.

– Kemneren skal ikke få noe av det. Jeg måtte vente til det havnet i lommene mine, sier malermester Martin Thorendahl fra Oslo til Finansavisen. Han har tidligere avslått bud på fritidseiendommen i Flekkenveien, men solgte i går - seks år etter at han kjøpte den.

Sitter igjen med 10 mill.

Thorendahl betalte 16 millioner kroner for Flekkenveien 80, og selv om han og kona har pusset kraftig opp, sitter ekteparet trolig igjen med rundt 10 millioner skattefrie kroner.

Familien Varner er fra før godt kjent i dette området. De har hatt hytte i Flekkenveien i flere tiår. Det var i sin tid senior Frank Varner, som kjøpte denne hytta, som nå eies av Turid Varner. Hun har også vært aktiv på hyttemarkedet den siste tiden. Hun kjøpte nylig en av de andre nabohyttene i Flekkenveien, en mindre hytteeiendom som nå er lagt til den opprinnelige eiendommen.

For 35 millioner kroner har familien nå sikret seg en av de største fritidseiendommene i Tjøme kommune. Hytta ble bygget av skipsreder Meyer på 1960-tallet.

Eiendommen inneholder hovedhus, anneks og båthus på tilsammen 300 kvadratmeter, 10 mål tomt, strand og en liten båthavn.

Martin Thorendal sier til Finansavisen at han nå er på jakt etter et nytt, men mindre sted i området Tjøme/Hvasser eller Sandefjord.

Sandefjord dyrest

Siden i fjor har prisene på fritidsboliger ved sjøen steget 18 prosent. I år ligger snittprisen på over 2,5 millioner kroner.

Aller dyrest er det i Sandefjord i Vestfold hvor den gjennomsnittlige prisen er 7,2 millioner kroner for en hytte. I 2010 var det Tjøme som var dyrest i landet, det viser beregninger som er gjort av TNS Gallup på oppdrag fra Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff) og Finn, skriver E24.no

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE