Bevisst handling?

To dager seinere skrev også lokalavisa Øyene om saken, og i en krass leder skrev lederskribenten at han tvilte på at det var en glipp, slik Schømer hevdet, men heller en bevisst handling for å oppnå en bedre pris.

Idag kan vi lese i Tønsbergs Blads nettutgave at Gard Schømer har trukket seg. Avisa viser til en Facebook-melding fra Schømer:

– Har betalt prisen for medias heksejakt

«Da var seks år i plan og miljø over. Det har vært seks spennende og lærerike år, og jeg håper jeg har bidratt til at positive og gode ting har skjedd på Tjøme. Mitt engasjement har vært ærlig, og alltid basert på å gjøre en god jobb for Tjømes innbyggere. Vekst og utvikling på øya har vært min interesse. Mange gode samtaler, interessante problemstillinger og hyggelige henvendelser fra innbyggerne har det vært.

Denne uka har vært vanskelig for meg og familien. Jeg synes det er trist at media fremstiller meg som en uærlig kjeltring. Jeg mener at man ved siden av å være politiker må kunne drive egen næring så lenge alt foregår innenfor kommunens regelverk. Alt jeg har gjort er innenfor dette regelverket slik det framstår i dag.

Så kan jeg godt være med på en etisk og moralsk diskusjon angående denne saken. Jeg ser i ettertid at enkelte kan ha reagert på min boligannonse på Finn – til tross for at dette er innenfor lovverket. Jeg har nå informert rådmann og gruppeleder om at jeg trekker meg som medlem og leder i plan og miljø. Prisen å betale for medias heksejakt og jakt etter overskrifter blir for høy. Det å utsette familie, venner og meg selv for slike påkjenninger kan jeg ikke stå inne for. Slik er ikke jeg. Medias jobb er å være kritiske og granskende – dette er viktig – men når denne type informasjon brukes til å sverte personer. Vel, da er det spilleren og ikke ballen de går etter.

Dette syntes jeg var drøyt av Øyene. Jeg hadde et lite håp om å kunne kombinere rollen som politiker med min rolle i Boligpartner, men ser at dette ikke går. Slik media velger å vinkle mine private interesser opp i mot mine politiske ser jeg at det vil spres rykter, holdninger og meninger blant folk som ikke er riktige.

Media har stor makt! Jeg tror det i framtiden kan bli vanskelig å rekruttere nye og engasjerte sjeler til det politiske virke dersom dette er praksisen media bedriver. Takk for massiv støtte fra med- og motspillere i det politiske miljøet på Tjøme, som tydelig har gitt utrykk for at de synes det er leit at jeg ønsker å trekke meg. Det setter jeg pris på!

Lykke til videre i arbeidet med å skape en enda bedre kommune! Stå på! Takk for meg.

Gard.»

– Schømer har ikke gjort noe galt

Ordfører John Marthiniussen er partikollega av Schømer og synes han kanskje har tatt beslutningen sin litt for raskt. Men han forstår godt at hovedutvalgslederen har følt saken som et press.

Marthiniussen mener samtidig at saken har vært vinklet feil når det har vært skrevet at Schømer har benyttet seg av et smutthull.

– Det er regelverket som er sånn, så Schømer har ikke gjort noe galt, uttaler ordføreren.

Men legger samtidig til at det har en etisk/moralsk side når politikere også driver forretning.

Ordfører Marthiniussen sier samtidig at Høyre-ledelsen i kommunen har vært streng på at Schømer til enhver tid måtte vurdere habiliteten sin.

Må søke om å få gå av

Formelt er Gard Schømer fortsatt leder av hovedutvalget.

Han må formelt søke kommunestyret skriftlig om å bli fritatt, opplyser ordføreren.

– Det er ikke nok å gå av på Facebook.