Boligeksperter tror hytteprisene kommer til å stige mer enn boligprisene i årene som kommer, skriver Finansavisen mandag. Årsaken er at nordmenn verdsetter fritiden stadig høyere.

- Fremover vil hytteprisene enten ha samme eller bedre utvikling enn boligprisene, sier Torbjørn Ek, megler og nestleder i Eiendomsmeglerforetakenes forening, til Finansavisen. Avisen skriver at boligprisene har steget 17 prosent hittil i år. I hele fjor steg hytteprisene med 15 prosent, melder n24.no

- Den økte velstanden gjør at folk ønsker seg fritidsgoder de ikke hadde tidligere. Da er det veldig mange som har hytte øverst på listen, sier Ek til avisen.

120.000 vil ha hytte

Det bygges hytter som aldri før, men etterspørselen er også enorm. En undersøkelse av Prognosesenteret viser at 120.000 nordmennn har konkrete planer om å kjøpe seg hytte.

- Prisveksten skal fortsette, og veksten blir aller størst for bolig nummer 2 (hytter, red. anm.) Tilbudssiden er i kraftig vekst på fjellet, men ikke stor nok til å dekke etterspørselen likvel, sier Bjørn Erik Øye, administrerende direktør ved Prognosesenteret, til Finansavisen.

Selv om sommeren er på hell, salget av hytter ved sjøen går fremdeles unna. Nylig ble en hytte ved Sandefjord solgt for over 10 millioner kroner, skriver n24.no

- Så lenge været er så fint som det er, fortsetter salget av sommerhytter. Det er veldig bra å selge sommerhytter i fantastisk høstvær, uttalte eiendomsmegler Øystein Moskvil hos Georg Solberg til Næringsliv24 før helgen.

Foto: Georg solberg AS