Ei hytte på Eltorn i Filtvet er fullstendig utbrent etter en brann søndag morgen. Ingen skal ha vært tilstede da brannen startet. Politiet fikk melding om brannen via Hurum brannvesen klokken 08.13. Hytta er et murhus ved stranden. melder Drammens Tidende.

Totalskadet

Brannen startet inne i huset. Flammene slo aldri gjennom til utsiden, men det var stor røykutvikling.

- Hytta er fullstendig utbrent innvendig. Vi har vært i kontakt med eieren, en mann fra Sandvika, og han bekrefter at ingen skal ha vært tilstede i hytta på dette tidspunkt, sier operasjonsleder Truls Fjeld ved Søndre Buskerud politidistrikt.

Neppe påtent

Det er i følge politiet ikke noe som tyder på at brannen er påsatt.

- Vi kjenner ikke årsaken til brannen. Brannvesenet mener å ha lokalisert et sannsynlig startsted for brannen, og dette vil bli undersøkt nærmere, sier Fjeld.

Hytta ligger i et område uten vannverk, og brannvesenet måtte pumpe vann fra Oslofjorden til slukningsarbeidet.

Brannvesenet drev med etterslukking da de ble kalt ut til et annet oppdrag, og før en ny enhet var på plass for etterslukking blusset brannen kraftig opp igjen.

- Brannen er slukket nå, men vi kommer nok til å fortsette med etterslukking ennå i mange timer. Dette er vanlig, for det vil alltid ligge igjen glør mellom konstruksjonene, sier utrykningsleder Morten Dyrstad i Hurum brannvesen til rha.no.

Huset var allerede totalskadet innvendig da brannen blusset opp igjen, og det skal ikke ha vært noen fare for spredning til skog eller andre hus, som ligger 100 meter unna.

 

BLI TILHENGER AV HYTTEAVISEN PÅ FACEBOOK