Etter reaksjonene å dømme, synes Hjartdal kommune i Telemark å være en av verstingene.

Klager kollektivt og privat

Der stiller hytteiere og andre mannsterkt opp på protestmøter. De skriver også under på protestlister. Og for å vise administrasjonen og det politiske flertallet hvor ille hytteskatten slår ut, sender stadig flere private klagebrev på takstgrunnlaget de er blitt utsatt for. Det kan være lurt, for på Hvaler var det gjort så slett arbeid at nesten alle fikk medhold.

Håpløs jobb

Galskapen vises kanskje best ved at lederen av den kommunale takstnemnda i avisa Telen har fortalt om politisk og administrativt press, dårlig forarbeid fra rådmannen, og at han angrer på at han i det hele tatt påtok seg den vanskelige oppgaven.

Uløselig konflikt?

Telen har tatt klart parti både for bygdefolket og hytteeierne. I avisas leder nylig kritiseres den politiske ledelsen for ikke å ha møtt dem som har valgt dem, på en ydmyk og lyttende måte. Det har derfor blitt ei dyp kløft mellom folk og lederne deres, noe som etter lederskribentens mening er uløselig dersom de som sitter med makta, ikke firer.

Urimelig, og feil adresse

Den nevnte avislederen avslutter med at mange mener det er helt urimelig at hytteeierne må ta et så tungt ansvar for kommunal infrastruktur, skoler og barnehager, som hytteskattvedtaket i Hjartdal legger opp til.

Må styre unna enkelte kommuner?

I denne artikkelen kan du blant annet lese at Norsk Hyttelag advarer potensielle hyttekjøpere mot å kjøpe hytter i dårlig økonomisk stilte kommuner.