Fra 26. april må du ha en DAB+-radio eller radio med internett om du skal høre sendingene til de nasjonale radiokanalene på hytta. Men har tv på hytta, kan du også høre radio her, sier Ole Jørgen Torvmark, daglig leder i Digitalradio Norge. Mange hytteeiere har ennå ikke anskaffet digitalradio på hytta, viser kartlegginger gjort av Digitalradio Norge.

God hyttedekning

De aller fleste hytter ligger i områder med god DAB-dekning. NRKs nett dekker minst 99,7 prosent av befolkningen, det kommersielle nettet dekker 92,8 prosent av befolkningen. Det finnes to riksdekkende DAB-sendernett, ett for NRKs kanaler og ett for kommersielle radiokanaler.

To av tre hører digitalt

– Med digital radio får man hele kanaltilbudet til NRK og alle kanalene til de kommersielle aktørene, til sammen 30 kanaler, sier Torvmark.

To av tre radiolyttere hører digital radio hver eneste dag, i følge Digitalradioundersøkelsen fra Kantar TNS. Kartleggingen viser at det fortsatt ikke er DAB-radioer på alle hytter. 580.000 har DAB på hytta, totalt er det nå 4 millioner DAB-apparater i Norge. 

Fire råd for DAB på hytta

  1. Trenger du radio med god batterikapasitet, kan du se på radio.no eller spørre forhandler. Det finnes DAB+-radio med solcellepanel.
  2. Har du hytte uten strøm og ønsker radio med 12V-uttak, kan du få tips på radio.no eller hos forhandler.
  3. Sjekk dekningskartet på radio.no for se lokale dekningsforhold og hvilke kanaler du har på hytta. NRK og kommersiell radio har ulik dekning.
  4. Ønsker du bedre mottak, kan du spørre etter radio med mulighet for tilkobling av en forlenget/utendørs-antenne.