Vi har sjekket på finn.no, der det nå ligger 5.434 hytter ute i det norske utleiemarkedet, til særdeles varierende priser.

Siden størrelse, standard og beliggenhet er så forskjellig, bør du ta en grundig kikk for å finne hvilke hytter til hvilke priser som samsvarer mest med ditt eget eventuelle utleieobjekt.

Nær et flott friområde

Vi har gjort et helt tilfeldig valg og plukket ut et sommerhus ved Mærrapanna, like ved Hankø i Østfold. Den er 120 kvadratmeter stor og har soveplasser til seks, i tillegg til at det er plass til ei barneseng eller to.

I annonsen på finn.no kan vi lese at det er gangavstand til nydelige Mærrapanna med utallige bade- og fiskemuligheter

Eierne har satt ukeleia til  8.000 kroner i juni og august, og 10.000 kroner i juli. 

Still krav

Eierne har krysset av på at hytta er røykfri.

Mange presiserer at de ønsker å leie ut hytta til ordensmennesker og at de ikke ønsker husdyr. 

For deg som gjerne kan tenke deg å leie hytte og ble nysgjerrig på akkurat denne, kan vi jo nevne at finnkoden er 47401100.

Ønsker å byttelåne

Mens noen har hytte ved sjøen, har andre på fjellet. Enkelte skriver derfor at de gjerne kan tenke seg å bytte bort ei uke eller to på sommerstid mot en tilsvarende periode på fjellet til vinteren.

Utlendinger kan også være interessert i hytta di

Her kan du lese om hvordan du får tak i utenlandske turister som vil leie hytta di.

«Hytteferie» i utlandet

Også «hytter» i sydligere strøk ligger ute på det populære nettstedet. Så hvis du vil gjøre en vri for eksempel i påsken, kan du finansiere din egen ferie ved å leie ut hytta.

Velg «feriehus til leie» under «bolig i utlandet» og skriv inn et fornuftig stikkord, som for eksempel Middelhavet, solkysten, Amalfi, Provence eller Kreta.

Hytteøkonomi

Og når vi først er inne på hytta og økonomi - har du lest dette tipset fra Carsten O. Five?