Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Kan man lage trapper av skifer?

Ja, og for inngangstrapp til hus har man to muligheter. Enten bygge trappen av tørrmur-skifer eller støpe fundament i betong eller Leca og kle med plater av skifer.
skifer

Uansett må trappen fundamenteres ned til frostfri grunn. Hvis det ikke er mulig, må man isolere godt under og minst 50 cm  til sidene og fremover.

Tørrmurstrapp: Man kan lage trappen selv og få et godt resultat. Trinnene legges opp av mindre stener som opptrinn og en større helle på toppen av disse som inntrinn. Vangene (sidene) legges også opp med stener. Innvendig fylles trappen med pukk og mørtel som binder det hele sammen. Fugene i inntrinnene tettes med mørtel.

Støpt fundament: Med støp må det først lages en forskaling som kan være litt arbeidskrevende. Likeså greit å mure fundamentet med Leca-blokker. Inntrinnene avdekkes med ca 3 cm jevntykke heller. Det finnes flere standardstørrelser på trinnheller. Pass på at inntrinnet har fall utover og gi trappenesene et fremspring ca lik tykkelsen på trinnet. Opptrinnene kan også forblendes med skifer eller bare stålpusses.

Bilde: Nordicstone.no