Kragerø Lettskyet 11
Se været der du er »

Noen steder er det mye snø:

Kanskje du må måke hyttetaket?

Mens det er bart og tørt og særdeles brannfarlig noen steder i landet, snør det mye andre steder. Det betyr at det noen steder kan begynne å bli mye snø på taket. Og om tyngden foreløpig ikke er kritisk, kan den fort bli det hvis det blit regnvær. Regnet fanges opp av snøen, som blir blytung og kan gjøre skade på takkonstruksjonen.

snøtak
Om ikke taket er så tungt nå, kan det fort bli det når det kommer regn.

Dersom det skulle inntreffe en skade og det viser seg at hytteeieren ikke har overholdt sin del av kontrakten med forsikringsselskapet, kan erstatningen bli redusert. – Vi har sett eksempler på svært alvorlige konsekvenser av snøtunge tak som har rast sammen. I verste fall kan menneskeliv gå tapt, sier Thomas Nilsen i Skadeforebyggende avdeling i KLP i en pressemelding.

Må være oppmerksom

– Det er viktig å fjerne snø fra tak, takrenner, vegger, verandaer og terrasser jevnlig, formaner Nilsen. Og gjør oppmerksom på alle må sette seg inn i hvilken snøtyngde ens eget tak er beregnet til å tåle

Article image
Jobben er gjort, i alle fall første del av den, når snøen er måkt ned av taket.

Tips for snøtunge tak:

• Fjern snøen jevnt på begge sider av mønet. Skjevbelastning kan skade takkonstruksjonen.

• La de nederste 10-20 centimetrene med snø ligge igjen når du måker. Da unngår du å skade takbelegget.

• Rensket du takrennene sist høst? Det bør du i alle fall gjøre før neste vinter, for tette takrenner kan føre til store vannskader på taket når snøen smelter. Selv små lekkasjer kan føre til mugg og råte.

Enkel snømåking?

Kikk på denne snøhøvelen.

Andre nyheter

wimpel

Delikat varmelist stopper kaldras fra store vindusflater

Har du kjent kulde fra hyttevinduet selv om det ikke trekker fra utette ruter? Ikke det – da er det bare fordi vinduene dine ikke er store nok til at det er et problem.

Les mer»
torvtak

Halve torvtaket deiset i bakken under det kraftige regnværet

Vi fikk oss en overraskelse da plutselig halve torvtaket på et lite uthus deiset i bakken.

Les mer»
Hallingstue 8

De kjøpte vernet seterstøl med 275 år gammel Hallingstue – USETT

Mens han spent og noe urolig satt i bilen på vei for å kikke på den fascinerende seterstølen høyt til fjells i Nes, haglet budene inn til megleren. Kai Arne Ødegård hadde ikke noe valg. Han måtte hoppe på budkarusellen der og da - i 80 km/t. Allerede før Hønefoss var han og samboer Liesl Mindt plutselig eiere av en verneverdig støl, kjøpt usett!

Les mer»
sky og blå himmel

Si fra til nødetatene hvis du ligger og slapper av i robåten din! Eller ...?

Kan du tenke deg noe fredeligere enn å ligge å slappe av på bunnen av en robåt som driver etter vær og vind på et lite vann, sole deg og se på florlette skyer som driver forbi? Og når den svake vinden har blåst deg for nær land, tar du noen gode åretak, før du legger deg godt til rette med hodet på redningsvesten igjen ...

Les mer»
Gryteskjær 2015

Litt av et 3D-puslespill ...?

Ifølge NRK må steinen som er sprengt ut på Hermine Midelfarts eiendom på Gryteskjær i Tjøme kommune tilbake på plass innen 15. september.

Les mer»
Brøtsøveien 134

Sjøhyttenes historie - fra nød til rikdom

Du som har hytte ved sjøen, har du tenkt over hvem som har bodd der før, og kanskje slitt livet av seg? Her kommer en sånn historie, som er representativ for mange, nå svært attraktive, steder med strandlinje:

Les mer»
IMG_7766

Hytte-TV for rundt 75% av oss

TV er viktigere enn innlagt vann på hytta, mener RiksTV. Dessuten er TV nesten like vanlig på hytta som strøm. Dette går fram av en fersk undersøkelse foretatt av Ipsos MMI på oppdrag fra TV-distributøren RiksTV.

Les mer»
serviceavgift

Kan serviceavgift være lov?

Rømåsen og Natrudstilen Vel vil se på lovligheten av den nye serviceavgiften på 2.500 kroner som Ringsaker allmenning pålegger hytteeierne, skriver Ringsaker Blad.

Les mer»
korn

Kornåkeren gir ikke bare mat,
men byggematerialer også

Ifølge trenytt.no, kan det være mulig at halm etter hvert vil bli mer brukt som isolasjonsmateriale i hus og hytter. Til nå er det bare de aller mest miljøbevisste som har brukt det.

Les mer»
Randi Hagen Fjellberg

Hytteskatten brer om seg

Mer enn halvparten av norske kommuner krever i dag inn eiendomsskatt på fritidsboliger, skriver Aftenposten. Og de blir stadig flere.

Les mer»
innbrudd

Et alternativ til vaktselskaper?

Er du på hytta og det skjer noe galt hjemme? Nå er det kommet en mulighet til på markedet for å få kontroll på situasjonen, i tillegg til de profesjonelle vaktselskapene. En app på mobiltelefonen.

Les mer»
Statsskog turer 1

Seinsommeren og høsten kan være veldig fine på skauen og i fjellet

 Landets største grunneier har samlet naturperlene sine på ett brett. Målet er å friste flere ut på tur i områder som vi eier i fellesskap. .

Les mer»
lorgues

Akkurat nå kjøper mange heller feriehus i Syd-Europa

Ifølge Sandefjords Blad har sommeren vært så dårlig at folk kjøper Syden-hytter som aldri før.

Les mer»
combispill

I tilfelle dårlig vær ...

Det gjelder å ha noen aktiviteter i ferien. I alle fall hvis det er vær til det.

Les mer»