Hemsedal Skisenter Lettskyet 9
Se været der du er »

Noen steder er det mye snø:

Kanskje du må måke hyttetaket?

Mens det er bart og tørt og særdeles brannfarlig noen steder i landet, snør det mye andre steder. Det betyr at det noen steder kan begynne å bli mye snø på taket. Og om tyngden foreløpig ikke er kritisk, kan den fort bli det hvis det blit regnvær. Regnet fanges opp av snøen, som blir blytung og kan gjøre skade på takkonstruksjonen.

snøtak
Om ikke taket er så tungt nå, kan det fort bli det når det kommer regn.

Dersom det skulle inntreffe en skade og det viser seg at hytteeieren ikke har overholdt sin del av kontrakten med forsikringsselskapet, kan erstatningen bli redusert. – Vi har sett eksempler på svært alvorlige konsekvenser av snøtunge tak som har rast sammen. I verste fall kan menneskeliv gå tapt, sier Thomas Nilsen i Skadeforebyggende avdeling i KLP i en pressemelding.

Må være oppmerksom

– Det er viktig å fjerne snø fra tak, takrenner, vegger, verandaer og terrasser jevnlig, formaner Nilsen. Og gjør oppmerksom på alle må sette seg inn i hvilken snøtyngde ens eget tak er beregnet til å tåle

Article image
Jobben er gjort, i alle fall første del av den, når snøen er måkt ned av taket.

Tips for snøtunge tak:

• Fjern snøen jevnt på begge sider av mønet. Skjevbelastning kan skade takkonstruksjonen.

• La de nederste 10-20 centimetrene med snø ligge igjen når du måker. Da unngår du å skade takbelegget.

• Rensket du takrennene sist høst? Det bør du i alle fall gjøre før neste vinter, for tette takrenner kan føre til store vannskader på taket når snøen smelter. Selv små lekkasjer kan føre til mugg og råte.

Enkel snømåking?

Kikk på denne snøhøvelen.

Andre nyheter

handlaft

Laftenæringen blir reddet

Det blir gjort unntak for laftehus og -hytter i de planlagte byggeforskriftene som kommer, melder NRK Hedmark: Årsaken til at de skal innføres, er at nye bygg skal bli mer energieffektive.

Les mer»
containere skallevold

I disse to containerne ligger
8.000.000 offentlige kroner

Idag forsvant den nest siste av ei rekke med hus og fritidsboliger nær ei av Tønsbergs mest populære strender.

Les mer»
Danmark

Dette er Danmarks dyreste hytte

Også i Danmark er det stive priser på de dyreste hyttene. Likevel, det virker som det ikke nytter å selge helt til fantasipriser.

Les mer»
lykkefund

Lykkefund er et funn for hyttehagen

Har du roser i hyttehagen? Ikke, men har lyst på? Da anbefaler vi Lykkefund.

Les mer»
laftetømmer

Rimelige, flyttbare hytter

Tradisjonelt har mange hus og hytter vært på flyttefot opp gjennom årene. Det er fortsatt mulig, særlig når bygningene er laftet.

Les mer»
gis bort

Hytter gis bort

Innimellom fins det hytter som gis bort på Finn, som regel fordi eierne skal bygge ny.

Les mer»
Maling Foto IFI

Noen hytteeiere må male om hytta,
mens andre får slippe likevel

Liker du Stavernsgul på hytta? Eller Høstgul? Da kan du få kommunen på nakken. I alle fall hvis du har hytte i Nome. På ei lita hytte i Nøtterøy-skjærgården, derimot, ville nok begge de to nevnte fargene vært akseptert, mens hvitt fikk nasjonalparkstyret til å se rødt.

Les mer»
Havnaveien 63

Behandlingstid ett år, minst

Hvor mye skygge lager et frimerke, spurte hovedutvalgslederen i teknisk hovedutvalg på Tjøme retorisk og la til at det må være lov å tenke sjøl. Det var i april, da saken kom opp for andre gang.

 

Les mer»
Sjusjøen - veiskilt

Hyttefolk opprørt over ny «serviceavgift» på Sjusjøen

Hytteeiere på Sjusjøen reagerer sterkt på at Ringsaker Almenning har innført det de kaller en serviceavgift for hytteeiere i området. «Nå går det over støvleskaftene», erklærer en hytteeiere i Ringsaker Blad. Avisa er på lederplass kritisk til kostnadsnivået som er i ferd med å bli etablert i Ringsakerfjellet.

Les mer»
Knott grill

Sånn blir du kvitt mygg og knott

Svenske Anna Rosenberg og familien hennes har vært plaget med knott i sommer. Så oppdaget hun en måte å kverke plageåndene på.

Les mer»
innbrudd

Du kan bygge opp private trygg- hetsnettverk med appen Tend24

Er du på hytta og det skjer noe galt hjemme? Nå er det kommet en mulighet til på markedet for å få kontroll på situasjonen, i tillegg til de profesjonelle vaktselskapene. En app på mobiltelefonen.

Les mer»
IMG_7766

Tre av fire har TV på hytta

TV er viktigere enn innlagt vann på hytta, mener RiksTV. Dessuten er TV nesten like vanlig på hytta som strøm. Dette går fram av en fersk undersøkelse foretatt av Ipsos MMI på oppdrag fra TV-distributøren RiksTV.

Les mer»
lek

Om sommeren bør unge og gamle leke og ha det moro sammen

For alle som har litt konkurranseinstinkt i seg, er sommerferien ei fin tid, i alle fall hvis det er likesinnede på familiehytta eller i nærområdet.

Les mer»
Naust Harøy

Tvangsmulkt og dagbøter hvis nausthytter ikke blir naust igjen

Under rubrikken "hytte" på Finn, får du 307 treff hvis du legger inn søkeordet "naust", 82 på "sjøbod" og 54 på "båthus". Selvfølgelig gjelder de aller fleste annonsene fritidseiendommer der det også er et naust i tillegg til hytta, men ofte er det bare naust, som i svært mange tilfeller feilaktig annonseres som hytter. Det kan koste dyrt å la seg forlede til å tro at disse naustene virkelig er hytter.

Les mer»