Sandefjord Lett regn 6
Se været der du er »

Noen steder er det mye snø:

Kanskje du må måke hyttetaket?

Mens det er bart og tørt og særdeles brannfarlig noen steder i landet, snør det mye andre steder. Det betyr at det noen steder kan begynne å bli mye snø på taket. Og om tyngden foreløpig ikke er kritisk, kan den fort bli det hvis det blit regnvær. Regnet fanges opp av snøen, som blir blytung og kan gjøre skade på takkonstruksjonen.

snøtak
Om ikke taket er så tungt nå, kan det fort bli det når det kommer regn.

Dersom det skulle inntreffe en skade og det viser seg at hytteeieren ikke har overholdt sin del av kontrakten med forsikringsselskapet, kan erstatningen bli redusert. – Vi har sett eksempler på svært alvorlige konsekvenser av snøtunge tak som har rast sammen. I verste fall kan menneskeliv gå tapt, sier Thomas Nilsen i Skadeforebyggende avdeling i KLP i en pressemelding.

Må være oppmerksom

– Det er viktig å fjerne snø fra tak, takrenner, vegger, verandaer og terrasser jevnlig, formaner Nilsen. Og gjør oppmerksom på alle må sette seg inn i hvilken snøtyngde ens eget tak er beregnet til å tåle

Article image
Jobben er gjort, i alle fall første del av den, når snøen er måkt ned av taket.

Tips for snøtunge tak:

• Fjern snøen jevnt på begge sider av mønet. Skjevbelastning kan skade takkonstruksjonen.

• La de nederste 10-20 centimetrene med snø ligge igjen når du måker. Da unngår du å skade takbelegget.

• Rensket du takrennene sist høst? Det bør du i alle fall gjøre før neste vinter, for tette takrenner kan føre til store vannskader på taket når snøen smelter. Selv små lekkasjer kan føre til mugg og råte.

Enkel snømåking?

Kikk på denne snøhøvelen.

Andre nyheter

IMG_2971

Kommune: Publiserer navn på alle løypeavgiftsbetalere på Facebook

Løypeavgifter er et stridstema rundt om i landet. Nå går Bykle kommune som omfatter den populære hytte- og feriedestinasjonen Hovden, nye veier.

 

Les mer»
Rygge

Blir den endelige prisen 6,9 millioner, eller mye mer ...?

Det er rart, men folk går i flokk. Og etter flere, til dels svært magre, år med et elendig sjøhyttemarked, renner det inn med avisartikler som forteller om priser langt over prisantydningen.

Les mer»
Finnabotn

Er det noen rimelige sjøhytter med strandlinje til salgs i år?

Det sies at sjøhyttemarkedet er på vei opp igjen. Men er det noe rimelig til salgs?

Les mer»
radio

Vil bevare FM-nettet

Enda et par politikere stiller seg kritiske til stengingen av FM-nettet av sikkerhetsshensyn. Og fordi det vil skape et gigantisk søppelberg.

Les mer»
Picasa

La blomsterløken spre seg fritt

Akkurat nå kan vi finne hele plener fulle av blomsterløk. Har du en plen på hytta, kan kanskje dette være noe du kan tenke deg når du kommer dit om våren.

Les mer»
Skallevoldveien 5

Tønsberg kommune kan nå rive den siste hytta på svært populær strand

Ifølge Tønsbergs Blad har Tønsberg kommune inngått en avtale om kjøp av den siste hytta på Skallevoldstranda ved Oslofjorden. Dermed er et mangeårig oppkjøp av hytter og hus og med en prislapp på mange millioner kroner kommet i mål. Nå gjenstår bare rivingen.

Les mer»
Lilleskagveien 92

Blir denne "hytta" Tjømes dyreste eiendom med boplikt?

Enda en gang forsøker eierne av Lilleskagveien 94 på Hvasser i Tjøme kommune å selge strandeiendommen sin.

Les mer»
Brann_630x718

Anmeldt etter å ha tent på sin egen hytte

En hytteeier ville bli av med sin gamle hytte. Han glemte én ting.

Les mer»
Femund Hytter

Engerdal: Femund Hytter selger så det griner i Hovden

Femund hytter håpet å kunne selge fem hytter i året. Nå er 22 byggeklare hyttetomter solgt. Ordrebøkene er fulle og tolv engerdøler er sikret jobb i lang tid framover.

Les mer»
lakk

Lakk er ikke gammeldags

Langtfra alle norske hytter er prangende palasser. Hytte-Norge domineres av eldre familiehytter som går i arv. Det betyr at vi må trå til med pleie og omsorg slik at arvegodset varer. Ta gulvene for eksempel: Er gulvets sjarm tråkket i stykker, eller trenger det vann ned i treverket når du vasker? Da er det på tide å gi overflaten ny behandling.

Les mer»
Picasa

Ikke rart at doløsninger er en vinner for besøkende på hyttemesse

På den store Hyttemessen på Hellerudsletta var det standene for toalettløsninger som opplevde best besøk. Dette er neimen ikke noe rart.

Les mer»
Terrassevask_Nektar027_Berg013_Beckers

Vår på terrassen: Bruk ikke kraftvask til vanlig rengjøring

Når snøen trekker seg unna, blir vinterens skitt og møkk igjen. Og straks hageslangen trygt kan kobles på igjen, er det naturlig å tenke på terrasserengjøring.

Les mer»
IMG_1362 (1)

14.500 innom hyttemessen - nye hyttetoaletter fortsatt "hot"

- Folk har penger og bruker dem villig på hyttene sine. Det står i hvert fall klart etter vårens hyttemesse på Hellerudsletta, sier Per Levik i Hyttemessen AS. Der har han ikke observert noen symptomer på at landet er i et økonomisk uføre.

Les mer»
IMG_1389

Jurylederen: - Vi er imponert over hva Knut Nes har utrettet

”Hyttefolkets Entusiastpris” ble i helgen overrakt ildsjelen Knut Nes. Bæringen mottar hederprisen for sin mangeårige innsats for dialog mellom hyttefolk, kommuner og innbyggere i Valdres-kommunene. 

Les mer»