Mo i Rana Klarvær 0
Se været der du er »

Noen steder er det mye snø:

Kanskje du må måke hyttetaket?

Mens det er bart og tørt og særdeles brannfarlig noen steder i landet, snør det mye andre steder. Det betyr at det noen steder kan begynne å bli mye snø på taket. Og om tyngden foreløpig ikke er kritisk, kan den fort bli det hvis det blit regnvær. Regnet fanges opp av snøen, som blir blytung og kan gjøre skade på takkonstruksjonen.

snøtak
Om ikke taket er så tungt nå, kan det fort bli det når det kommer regn.

Dersom det skulle inntreffe en skade og det viser seg at hytteeieren ikke har overholdt sin del av kontrakten med forsikringsselskapet, kan erstatningen bli redusert. – Vi har sett eksempler på svært alvorlige konsekvenser av snøtunge tak som har rast sammen. I verste fall kan menneskeliv gå tapt, sier Thomas Nilsen i Skadeforebyggende avdeling i KLP i en pressemelding.

Må være oppmerksom

– Det er viktig å fjerne snø fra tak, takrenner, vegger, verandaer og terrasser jevnlig, formaner Nilsen. Og gjør oppmerksom på alle må sette seg inn i hvilken snøtyngde ens eget tak er beregnet til å tåle

Article image
Jobben er gjort, i alle fall første del av den, når snøen er måkt ned av taket.

Tips for snøtunge tak:

• Fjern snøen jevnt på begge sider av mønet. Skjevbelastning kan skade takkonstruksjonen.

• La de nederste 10-20 centimetrene med snø ligge igjen når du måker. Da unngår du å skade takbelegget.

• Rensket du takrennene sist høst? Det bør du i alle fall gjøre før neste vinter, for tette takrenner kan føre til store vannskader på taket når snøen smelter. Selv små lekkasjer kan føre til mugg og råte.

Enkel snømåking?

Kikk på denne snøhøvelen.

Andre nyheter

Røra

Billige hytter landet rundt

Vi tar igjen en runde for å kikke etter rimelige fritidsboliger. Denne gangen gjør vi det i alfabetisk rekkefølge og starter derfor i Akershus.

Les mer»
slukkeskum

Nyttige julegaver til hytteeieren

Det er snart jul, og hva skal vi egentlig gi til den som har alt? Noe livsviktig nyttig til hytta, kanskje ... I alle fall hvis vedkommende ikke har det fra før.

Les mer»
Ingvill MB

Ingvill lager turmat på hytter og fyr.

TV er så mangt, og for dem av oss som ikke er helt oppdatert, oppdager vi stadig nye kanaler. En av dem er Matkanalen, der det i morgen, den 2. desember, er première på en ny serie som heter "Naturopplevelser for livet".

Les mer»
Snøscooter

Snøscooterløyper frister hyttefolk til kjøp av tomter i Ljørdalen

Scooter-løyper vekker slett ikke bare avsky blant hyttefolk. I Trysil skaper etableringen av en ny scooterløype tvert i mot optimisme blant tomteselgere.  75 nye hyttetomter legges ut.

Les mer»
Knut Buen

- Folk bør få lov til å bo på hyttene sine

Folkemusikeren og grunneieren Knut Buen i Tuddal synes det ikke bør være umulig å bosette seg på hytta si, leser vi i Telen.

Les mer»
15056267_10154431940160589_8956780143695694679_n

Bygg rekkverket med solcellepanel og selg overskuddsstrømmen!

Hytteeiere er opptatt av solenergi både til eget bruk og salg. Det vil forbause oss om ikke mange av dem nå fatter interesse for dette produktet fra et par iderike sunnmøringer: Det strømproduserende rekkverket.

Les mer»
Nødplakat-artikkel

Gikk gjennom isen - hyttenaboens nødplakat kan ha reddet ham

Har du nødplakat på hytta? Ikke det nei. Stjørdalens Blad gir deg en historie som nok får deg til å skaffe deg en.

Les mer»
sandstrand[1]

Må fjerne skjellsandstrand?

En hytteeier mente han var i god tro da han i slutten av september fikk firmaet Boston AS til å fylle skjellsand på hyttestranda i Bamble, ved Finnmarkstrand i Trosbyfjorden, leser vi i Porsgrunn Dagblad.

Les mer»
Oppstue

Ønsker at folk bosetter seg på hytta

Telemarkskommunen Kviteseid vil at hytteeierne skal kunne bosette seg fast på hytta.  Flere innbyggere er en nøkkel til økte inntekter.

Les mer»
Savalen

Er bekymret for at kommunen priser seg ut

Hyttemarkedet på Savalen er godt, og nylig ble det satt ny prisrekord. Men hvorfor må kommunen tyne hytteeierne for den aller siste krona som er mulig å få ut av dem?

Les mer»
Aure

Et kommunalt eksempel til etterfølgelse

Aure kommune og Aure næringsforum gjennomfører nå en undersøkelse blant hytteeiere i kommunen. Om lag 1400 hytteinnbyggere får i disse dagene en invitasjon til å delta i hytteundersøkelsen.

Les mer»
Filefjell

Vang blir den eneste Valdres-
kommunen uten eiendomsskatt

I en artikkel i Oppland Arbeiderblad sier Vang-ordføreren at det gjelder å kjøpe hytte på rett side av elva Raudøla. På hans side er det nemlig ikke planer om eiendomsskatt.

Les mer»
TA 3

Søkte ikke om tillatelse, fikk ikke tilgivelse - tre tiltak må rives

Hytteeieren bygde grillhytte, veranda og trappeavsats uten tillatelse. Han får heller ikke tilgivelse. Alt må rives.

Les mer»
Synnfjell syd

Nye attraktive hyttetomter på Synnfjell syd på gang

En ny plan for Synnfjell syd legger til rette for 250 nye høystandard-hytter, melder Oppland Arbeiderblad.

Les mer»