Kragerø Skyet 2
Se været der du er »

Noen steder er det mye snø:

Kanskje du må måke hyttetaket?

Mens det er bart og tørt og særdeles brannfarlig noen steder i landet, snør det mye andre steder. Det betyr at det noen steder kan begynne å bli mye snø på taket. Og om tyngden foreløpig ikke er kritisk, kan den fort bli det hvis det blit regnvær. Regnet fanges opp av snøen, som blir blytung og kan gjøre skade på takkonstruksjonen.

snøtak
Om ikke taket er så tungt nå, kan det fort bli det når det kommer regn.

Dersom det skulle inntreffe en skade og det viser seg at hytteeieren ikke har overholdt sin del av kontrakten med forsikringsselskapet, kan erstatningen bli redusert. – Vi har sett eksempler på svært alvorlige konsekvenser av snøtunge tak som har rast sammen. I verste fall kan menneskeliv gå tapt, sier Thomas Nilsen i Skadeforebyggende avdeling i KLP i en pressemelding.

Må være oppmerksom

– Det er viktig å fjerne snø fra tak, takrenner, vegger, verandaer og terrasser jevnlig, formaner Nilsen. Og gjør oppmerksom på alle må sette seg inn i hvilken snøtyngde ens eget tak er beregnet til å tåle

Article image
Jobben er gjort, i alle fall første del av den, når snøen er måkt ned av taket.

Tips for snøtunge tak:

• Fjern snøen jevnt på begge sider av mønet. Skjevbelastning kan skade takkonstruksjonen.

• La de nederste 10-20 centimetrene med snø ligge igjen når du måker. Da unngår du å skade takbelegget.

• Rensket du takrennene sist høst? Det bør du i alle fall gjøre før neste vinter, for tette takrenner kan føre til store vannskader på taket når snøen smelter. Selv små lekkasjer kan føre til mugg og råte.

Enkel snømåking?

Kikk på denne snøhøvelen.

Andre nyheter

ålfjell

Fra 910.000 til 2.000.000
på 4 timer og 10 minutter på Ålfjell

Det tok helt av da budene strømmet inn på et hyttetun på Ålfjell nær Vaset mandag. Det startet 40.000 kroner under prisantydningen, men endte på over det dobbelte av denne.

Les mer»
KreatorDSC_8462

Bålempanadas er friluftslivs- og bålmatentusiast Fridas favoritt

Friluftslivet har alltid vært forbundet med bålkos for Frida Østgård. Inspirert av familiens turer i skog og mark med matlaging i det fri, har Ål-jenta samlet en rekke enkle oppskrifter i boka «Fridas bålmat».

Les mer»
Hafjell-150323-prepåske-sol og snø-familie i bakken-natur

En meter snø og superpåske i vente i alpinbakkene i Gudbrandsdalen

Værvarselet tyder på at påsken starter med pudderføre. I Gudbrandsdalen ligger rikelige mengder snø, og alpinbakkene Hafjell og Kvitfjell venter storinnrykk.

Les mer»
Hytteforbundets styre

Hyttetinget : Trygve Jarholt leder i Hytteforbundet

Norges Hytteforbunds øverste organ, Hyttetinget, ble avholdt lørdag 21. mars med blant annet valg av nytt styre. Hyttetinget finner sted annet hvert år. 

Les mer»
Nøkkelboks

Gjemmer du hyttenøkkelen under matta? Eller i takrenna? Eller ...?

Har du opplevd å komme fram til hytta bare for å oppdage at nøkkelen ligger igjen hjemme? Ikke? Nei, for nøkkelen ligger på et lurt sted ...

Les mer»
Søppel

Unngå innbrudd og brann

Det er snart påske, og da er brann- og innbruddsikring viktig både både før du reiser og når du kommer fram. Ifølge helseinfonett.no kan du redusere mulighetene for brann og innbrudd ganske betraktelig med bare noen enkle grep.

Les mer»
bergknapp[1]

Et lett, levende tak til hytta?

Torvtak er velkjent i landet vårt. Nå er det kommet et annet levende alternativ som er mye lettere.

Les mer»
maling

Hvis du sliter med lokkene til malingboksene, her er et tips

Særlig hvis du bruker bare litt av innholdet hver gang, blir det etter hver veldig vanskelig å få lokket av malingboksene.

Les mer»
wood

Eier du selveste drømmehytta kan du vinne fine premier

Drømmehytta må ha personlighet og særpreg. Det kan være gjennom smarte løsninger, personlig interiør, særegenheter eller spesiell arkitektur. Beliggenhet kan også ha betydning, det gjelder både samspillet med omgivelsene og utsikten, leser vi i bladet Hytteliv. Der leser vi også at det kan være nettopp di hytte det er snakk om.

Les mer»
1 canada[1]

La deg inspirere av fine og merkelige hytter verden rundt

Vi har tidligere også anbefalt nettstedet med det merkelige navnet cabinporn.com, som absolutt ikke har noe med porno å gjøre.

Les mer»
Treideneveien20

Slapp masse plunder da tre politikere glemte å rekke opp handa

I juli ble ei flott beliggende hytte på Tjøme solgt for 9,7 millioner kroner. Den er ikke mer enn sytten år gammel, men eierne vil likevel rive den.

Les mer»
Miljøhytte

Gjør hytta til et solkraftverk og selg strømmen i nettet

Miljøvennlig teknologi er mer aktuell blant hyttefolk enn noen gang. På Hyttemessen på Hellerudsletta etter påske kommer flere nyheter som vil ha appell til miljøbevisste hytteeiere.

Les mer»
Nytt bilde (2)

Vill oppmerksomhet rundt ”vippebenken” på Facebook

”Vippebenken” – kombinasjonen bord/benk – som vi viste prototypen av her på Hytteavisen i fjor høst, tar nå fullstendig av på Facebook. Hyttemessen AS har lagt ut videoen som viser hvordan den fungerer, på sin FB-side. Mottakelsen har vært formidabel. Nå – torsdag kveld 12. mars – er videoen delt nesten 20.000 ganger!

Les mer»
Port Grevik

Vet du at da må kommunen dekke advokatutgiftene dine?

Noen ganger hender det at hytteeiere må ha hjelp av advokat for å få rett i en strid med myndighetene. Det kan bli veldig dyrt. Da er det greit å vite at det nettopp er myndighetene som må ta regningen din, selvfølgelig forutsatt at du vinner fram.

Les mer»