Kragerø Klarvær 20
Se været der du er »

Noen steder er det mye snø:

Kanskje du må måke hyttetaket?

Mens det er bart og tørt og særdeles brannfarlig noen steder i landet, snør det mye andre steder. Det betyr at det noen steder kan begynne å bli mye snø på taket. Og om tyngden foreløpig ikke er kritisk, kan den fort bli det hvis det blit regnvær. Regnet fanges opp av snøen, som blir blytung og kan gjøre skade på takkonstruksjonen.

snøtak
Om ikke taket er så tungt nå, kan det fort bli det når det kommer regn.

Dersom det skulle inntreffe en skade og det viser seg at hytteeieren ikke har overholdt sin del av kontrakten med forsikringsselskapet, kan erstatningen bli redusert. – Vi har sett eksempler på svært alvorlige konsekvenser av snøtunge tak som har rast sammen. I verste fall kan menneskeliv gå tapt, sier Thomas Nilsen i Skadeforebyggende avdeling i KLP i en pressemelding.

Må være oppmerksom

– Det er viktig å fjerne snø fra tak, takrenner, vegger, verandaer og terrasser jevnlig, formaner Nilsen. Og gjør oppmerksom på alle må sette seg inn i hvilken snøtyngde ens eget tak er beregnet til å tåle

Article image
Jobben er gjort, i alle fall første del av den, når snøen er måkt ned av taket.

Tips for snøtunge tak:

• Fjern snøen jevnt på begge sider av mønet. Skjevbelastning kan skade takkonstruksjonen.

• La de nederste 10-20 centimetrene med snø ligge igjen når du måker. Da unngår du å skade takbelegget.

• Rensket du takrennene sist høst? Det bør du i alle fall gjøre før neste vinter, for tette takrenner kan føre til store vannskader på taket når snøen smelter. Selv små lekkasjer kan føre til mugg og råte.

Enkel snømåking?

Kikk på denne snøhøvelen.

Andre nyheter

Vinterlukking

Snart må vi begynne å tenke på vinterlukkingen

Heldigvis er det mange som kan regne med mange fine høsthelger på hytta. Likevel kan det være lurt å tenke gjennom hva som må gjøres før vinteren og når du skal gjøre det. Her finner du viktige råd og tips. Noen av dem kan du gjøre i god tid før lukkingen, mens andre helst bør gjøres den siste helga. Følger du rådene, vil du finne hytta i like god stand når snøen smelter og en ny sesong starter.

Les mer»
IMG_6026

Nye modeller og moderne trender

Skal du på Hyttemessen på Hellerudsletta 5.-7. september? Da bør du benytte anledningen til å se de fire splitter nye hyttemodellene som er kommet til på Norsk Hyttesenter.

Les mer»
Solcelle og solventilator

Nytt: Solar Duo lader og lufter fra det samme solpanelet

Nå er det her – solcelleanlegget som både leverer strøm til batteriene og sender tørr, oppvarmet luft inn i hytta – et solcellepanel og en solventilator i en og samme løsning. Solar Duo sørger for avfukting, varmetilførsel og strømforsyning på hytta di uten at du behøver to separate paneler montert på ytterveggen.

 

Les mer»
Erling Lae på Fulehuk

Er svart arbeid på hytta OK?
Hvis det fører til narkokrim også?

– Ved å kjøpe svart arbeid, er folk med på å bidra til annen kriminalitet. Vi trenger en holdningsendring, sier fylkesmann Erling Lae i Vestfold til Aftenposten. Og legger til at det er viktig å bevisstgjøre helt vanlige folk, som eiere av hytter og sommerhus.

Les mer»
trampoline

Trampoliner er store seil som kan gjøre mye skade

Et villere vær, blant annet med mer og kraftigere vind, er noe vi må ta hensyn til. Blant annet alle dem som har trampoliner på hytta eller hjemme.

Les mer»
innbrudd

Brukte bilen og sperret hyttetjuvene inne

I Drangedalsposten kan vi lese at et par hadde brutt seg inn i hytter og koier. Det skulle de ikke ha gjort, for da Kristoffer Naas fikk klarhet i hvem de var, gikk han til aksjon.

Les mer»
dale

Utvalgte, rimelige hytter fra hele landet

Vi har tidligere sjekket hva som er de rimeligste hyttene i hvert fylke. Nå skal vi forsøke å presentere rimelige og helt (i alle fall litt) spesielle fritidseiendommer ulike steder i landet. Kriteriet for utvalget er veldig enkelt: De ulike objektene appellerer til artikkelforfatteren. Klikk på bildene, så får du se dem i større format.

Les mer»
garatun

– Lokale håndverkere taper stort når det bygges store hytteprosjekter

Vest-Telemark Blad grep fatt i følgende hjertesukk på Facebook-sidene til Garatun Snikkarverkstad og laget en sak om bedriften som nå risikerer å bli lagt ned etter 40 år:

Les mer»
skrim

Kanskje du ikke bør sitte hjemme når kommunen takserer hytta di?

Kongsberg kommune informerer på hjemmesidene sine om eiendomsskatt, og hvis du har hytte, vil du få besøk, i likhet med dem som har næringseiendommer.

Les mer»
Sau mot flått 2

Gammel norsk spælsau trimmer vegetasjonen og driver bort flåtten

Hvilket dyr et det mest positive? Flått, selvfølgelig! Vitsen er kanskje ikke like morsom for dem som har fått sykdommen borreliose. Sauebøndene vet råd!

Les mer»
krækkjq

Hvilken er Norges skumleste turisthytte?

I serien av Norges beste turisthytter i ulike kategorier kan du denne uka være med på å stemme fram Norges skumleste hytte på ut.no.

Les mer»
male[1]

Utenlandske arbeidstagere har det dårlig i hytte-Norge

Før sommerferien avdekket en aksjon med Arbeidstilsynet, Kystvakta, Skatt, Politiet og Økokrim elendige arbeidsforhold for utenlandske arbeidstakere på byggeprosjekter i kyst-Norge, skriver byggfakta.no. 

Les mer»
Arendal

Hva med neste sommer?
Og den neste og den neste?

Når vi leser om hyttemarkedet, kan det synes som om folk er særdeles kortsynte. Akkurat nå er det den supre 2014-sommeren som gjelder, og takket være den, skal visstnok det dårlige salget av sjøhytter ha snudd etter noen års nedgang. Rart.

Les mer»
paradisbukta

Verditakst 30 millioner kroner, ville først ha 25, så 20 og nå 14 millioner

Taksten på sommerhuset på Grimsøya i Bærum, som har 100 meter lang strandlinje, er 30 millioner. I fjor prøvde eieren å selge med en rabatt på 5 millioner, leste vi i budstikka.no tidligere i mai. Da meldte den samme avisa at prisen var satt ned til 20 millioner. Nå er den 14. 

Les mer»