Bergen Skyet 7
Se været der du er »

Noen steder er det mye snø:

Kanskje du må måke hyttetaket?

Mens det er bart og tørt og særdeles brannfarlig noen steder i landet, snør det mye andre steder. Det betyr at det noen steder kan begynne å bli mye snø på taket. Og om tyngden foreløpig ikke er kritisk, kan den fort bli det hvis det blit regnvær. Regnet fanges opp av snøen, som blir blytung og kan gjøre skade på takkonstruksjonen.

snøtak
Om ikke taket er så tungt nå, kan det fort bli det når det kommer regn.

Dersom det skulle inntreffe en skade og det viser seg at hytteeieren ikke har overholdt sin del av kontrakten med forsikringsselskapet, kan erstatningen bli redusert. – Vi har sett eksempler på svært alvorlige konsekvenser av snøtunge tak som har rast sammen. I verste fall kan menneskeliv gå tapt, sier Thomas Nilsen i Skadeforebyggende avdeling i KLP i en pressemelding.

Må være oppmerksom

– Det er viktig å fjerne snø fra tak, takrenner, vegger, verandaer og terrasser jevnlig, formaner Nilsen. Og gjør oppmerksom på alle må sette seg inn i hvilken snøtyngde ens eget tak er beregnet til å tåle

Article image
Jobben er gjort, i alle fall første del av den, når snøen er måkt ned av taket.

Tips for snøtunge tak:

• Fjern snøen jevnt på begge sider av mønet. Skjevbelastning kan skade takkonstruksjonen.

• La de nederste 10-20 centimetrene med snø ligge igjen når du måker. Da unngår du å skade takbelegget.

• Rensket du takrennene sist høst? Det bør du i alle fall gjøre før neste vinter, for tette takrenner kan føre til store vannskader på taket når snøen smelter. Selv små lekkasjer kan føre til mugg og råte.

Enkel snømåking?

Kikk på denne snøhøvelen.

Andre nyheter

Påskevollen

Nå er ei helt spesiell tårnhytte til salgs

Det er ikke ofte at ei hytte som er bygd som et tårn, er til salgs. Unntaket finner du på Røros.

Les mer»
Torvtak - nøytral illustrasjon

Frykter flere branner i store hytter med torvtak

Ifølge avisa GD hadde brannvesenet i begynnelsen en følelse av å ha kontroll på brannen som la hytta til Bjørn Dæhli i aske. Men det var bare tilsynelatende. For brannen, som trolig startet i eller ved pipa levde sitt eget liv i hulrommene under det digre torvtaket.

 

Les mer»
deringenskulletru

Skakt og skjevt og langt å gå

Avisa Varden kan fortelle at «ei skakk lita fjellbu der ingen skulle tru at nokon kunne bu», ligger ute for salg ved Råkadalsvatnet i Rauland for bare 150.000 kroner.  Beliggenheten innebærer en to timers gåtur fra nærmeste bilvei.

Les mer»
Enafors

Tilbud(?) også i utlandet

Når eiendomsmeglerne ikke får solgt hytter og hus, annonserer de gjerne med at objektet har fått NY PRIS. På finn.no ligger det 214 norske hytter med denne merkelappen. Men også 191 utenlandske fritidseiendommer selges med NY PRIS !!! 

Les mer»
sjampis

Boplikten for fall? Igjen?

Regjeringen og, ikke minst, landbruksminister Sylvi Listhaug vil fjerne boplikten. Det betyr at hus i attraktive områder kan bli hytter.

Les mer»
sjusjøen2

Ti på topp blant norske fjellhytteområder

Hvis vi bruker antall klikk på hver hytteeiendom som ligger til salgs på finn.no som mål på popularitet, er dette de ti beste fjellhytteområdene i Norge:

Les mer»
sjusjøen

Millionhytter på Sjusjøen selges til priser langt over takst

Sjusjøen er kåret til det mest populære området for kjøp og salg av hytter i Norge. Så populært er det der at meglere melder om åtti mennesker på hyttevisning, kan vi lese i Ringsaker Blad.

Les mer»
Nesbyen3

Ny pris !!!

Som vi skrev for noen dager siden, er ei ganske så flott hytte i Folldal satt ned fra 10,5 til 7,5 millioner. Nå har vi tatt en kikk på finn.no og lagt inn "ny pris" som søkekriterium. Det førte til 214 treff.

Les mer»
folldal

Mulighet for å gjøre et skikkelig hyttekupp(?) i Folldal

For tre år siden ble en flott hytteeiendom lagt ut for salg med en prisantydning på 10,5 millioner kroner, men uten at noen ville ha den. For et år siden byttet eierne megler, som nå har redusert prisen til 7,5 millioner.

Les mer»
Trefelling motorsag 1

Ulovlig trefelling: Hytteeiere må betale 600.000 i erstatning!

Ulovlig trefelling kan koste deg skjorta. Borgarting lagmannsrett har nå stadfestet en dom fra tingretten der to hytteeiere ble holdt ansvarlige og dømt for å ha felt et stort volum trær uten tillatelse.

Les mer»
søraurdal

Mener kommunen er urimelig hvis det innføres eiendomsskatt

Per Tandberg, fra Lørenskog og med hytte på Ølnesseter i Sør-Aurdal, har skrevet brev til kommunen. Grunnen er at det planlegges eiendomsskatt.

Les mer»
Hyttebygging

Kommune satser en halv million kroner i ny tv-serie om hyttelivet

Nore og Uvdal kommune har stor tro på at deltakelse i en planlagt serie om hyttelivet kalt ”Hyttepatruljen”, kan få store, positive ringvirkninger. Formannskapet gikk mandag inn for å støtte serien med en halv million kroner.

Les mer»
gratishytte

Kjapp deg, så kan du få ei helt gratis hytte med god boligstandard

Det er Budstikka som melder om den glade nyheten. Selvfølgelig er det ei hake med den – du må ta med deg hele hytta, som egentlig er en liten enebolig. Men for den som har tomt og transportmulighet, er det en gyllen sjanse. Men du må være lynrask.

Les mer»
Sopptur med Geir Skeie

Bli med mesterkokk Skeie på sopptur

Et par timer ute kan gi deg nok sopp til mat som saus, risotto og viltkjøtt. Tørk den, frys den, eller sylt den på glass. Geir Skeie ser mange muligheter når han er på skogtur.

Les mer»