Voss Klarvær 10
Se været der du er »

Noen steder er det mye snø:

Kanskje du må måke hyttetaket?

Mens det er bart og tørt og særdeles brannfarlig noen steder i landet, snør det mye andre steder. Det betyr at det noen steder kan begynne å bli mye snø på taket. Og om tyngden foreløpig ikke er kritisk, kan den fort bli det hvis det blit regnvær. Regnet fanges opp av snøen, som blir blytung og kan gjøre skade på takkonstruksjonen.

snøtak
Om ikke taket er så tungt nå, kan det fort bli det når det kommer regn.

Dersom det skulle inntreffe en skade og det viser seg at hytteeieren ikke har overholdt sin del av kontrakten med forsikringsselskapet, kan erstatningen bli redusert. – Vi har sett eksempler på svært alvorlige konsekvenser av snøtunge tak som har rast sammen. I verste fall kan menneskeliv gå tapt, sier Thomas Nilsen i Skadeforebyggende avdeling i KLP i en pressemelding.

Må være oppmerksom

– Det er viktig å fjerne snø fra tak, takrenner, vegger, verandaer og terrasser jevnlig, formaner Nilsen. Og gjør oppmerksom på alle må sette seg inn i hvilken snøtyngde ens eget tak er beregnet til å tåle

Article image
Jobben er gjort, i alle fall første del av den, når snøen er måkt ned av taket.

Tips for snøtunge tak:

• Fjern snøen jevnt på begge sider av mønet. Skjevbelastning kan skade takkonstruksjonen.

• La de nederste 10-20 centimetrene med snø ligge igjen når du måker. Da unngår du å skade takbelegget.

• Rensket du takrennene sist høst? Det bør du i alle fall gjøre før neste vinter, for tette takrenner kan føre til store vannskader på taket når snøen smelter. Selv små lekkasjer kan føre til mugg og råte.

Enkel snømåking?

Kikk på denne snøhøvelen.

Andre nyheter

skjerva

Norges rimeligste hytter

Igjen tar vi en runde landet rundt etter rimelige hytter og starter i Buskerud, hvor det er aller flest hytter til salgs akkurat nå.

Les mer»
trebrunt

... eller bare et par strøk panelbeis?

Et rom med gulnet panel rund baut kan virke som et uoverkommelig oppussingsprosjekt. Det er det langt ifra; nå finnes endelig en behandling som lar deg fornye veggene med både lysning og farging med kun ett strøk!

Les mer»
fengsel

Hytteeier sprengte og må i fengsel

En hytteeier i Halden sprengte bort noe sånt som 35 billass med fjell uten tillatelse og har fått en dom på 60 dagers fengsel.

Les mer»
Lilleskagveien

Påstår at saksbehandler har egeninteresse i bopliktsak

En eiendom på Hvasser i Tjøme kommune har vært oppe til behandling en rekke ganger de siste årene fordi eierne ønsker å få opphevet boplikten på den. Hvis det skjer, kan de trolig få en vesentlig høyere pris når de selger den.

Les mer»
gassvarsler

Gasslekkasje er livsfarlig!!!

Vi gjentar oss selv, men det kan ikke sies for ofte, gass kan være veldig, veldig farlig når den kommer på avveie. Men det er enkelt å gjøre noe med det.

Les mer»
grønlia

Tjente godt på å male hytta

I fjor ble ei hytte i Bymarka i Trondheim solgt for 520.000 kroner. Nå er det solgt igjen for det dobbelte, skriver Adresseavisen.

Les mer»
kort

Stol ikke blindt på digitale betalingsløsninger

Ei dame som hadde vært på hytta i Valdres og skulle tilbake til Oslo med den siste Valdres-ekspressen for kvelden, ble kastet av bussen fordi Mastercard-et hennes ikke funket på bussen.

Les mer»
tilfluktshjem

Hytta di, et tilfluktshjem?

Siden andre verdenskrig har flyktningsituasjonen i Europa aldri vært verre. Og mange er villige til å hjelpe.

Les mer»
wimpel

Delikat varmelist stopper kaldras fra store vindusflater

Har du kjent kulde fra hyttevinduet selv om det ikke trekker fra utette ruter? Ikke det – da er det bare fordi vinduene dine ikke er store nok til at det er et problem.

Les mer»
rauland vierli

Vil du leie ut hytta di i høstferien?

Det er mange hytter til leie i høstferien. Kanskje det er noe å tenke på for deg også hvis du ikke skal bruke den selv, så kan jo leietagerne dele på utgiftene dine. Eller kanskje du har lyst til å gjøre en vri og leie hytte på et sted du ikke kjenner?

Les mer»
bekk

Kanskje du bør grave grøft

Mange opplever mer vann rundt hytta enn noensinne på grunn av heftige regnskyll.

Les mer»
regnvær

Så er det på'n igjen med ekstremvær

Det er bare to uker siden sist, og nå fosser det ned igjen på deler av sør- og østlandet. 

Les mer»
trampoline

Har du tatt inn trampolina for høsten?

Et villere vær, blant annet med mer og kraftigere vind, er noe vi må ta hensyn til. Blant annet alle dem som har trampoliner på hytta eller hjemme.

Les mer»
hytteannonser

Det er nå folk jakter etter hytte på fjellet

Noen kjøper brukt, men stadig flere kjøper tomt og får bygget seg akkurat den hytta de selv ønsker, leser vi i en artikkel fra ANB, som er publisert i flere aviser. 

Les mer»