Kragerø Lett regn 12
Se været der du er »

Noen steder er det mye snø:

Kanskje du må måke hyttetaket?

Mens det er bart og tørt og særdeles brannfarlig noen steder i landet, snør det mye andre steder. Det betyr at det noen steder kan begynne å bli mye snø på taket. Og om tyngden foreløpig ikke er kritisk, kan den fort bli det hvis det blit regnvær. Regnet fanges opp av snøen, som blir blytung og kan gjøre skade på takkonstruksjonen.

snøtak
Om ikke taket er så tungt nå, kan det fort bli det når det kommer regn.

Dersom det skulle inntreffe en skade og det viser seg at hytteeieren ikke har overholdt sin del av kontrakten med forsikringsselskapet, kan erstatningen bli redusert. – Vi har sett eksempler på svært alvorlige konsekvenser av snøtunge tak som har rast sammen. I verste fall kan menneskeliv gå tapt, sier Thomas Nilsen i Skadeforebyggende avdeling i KLP i en pressemelding.

Må være oppmerksom

– Det er viktig å fjerne snø fra tak, takrenner, vegger, verandaer og terrasser jevnlig, formaner Nilsen. Og gjør oppmerksom på alle må sette seg inn i hvilken snøtyngde ens eget tak er beregnet til å tåle

Article image
Jobben er gjort, i alle fall første del av den, når snøen er måkt ned av taket.

Tips for snøtunge tak:

• Fjern snøen jevnt på begge sider av mønet. Skjevbelastning kan skade takkonstruksjonen.

• La de nederste 10-20 centimetrene med snø ligge igjen når du måker. Da unngår du å skade takbelegget.

• Rensket du takrennene sist høst? Det bør du i alle fall gjøre før neste vinter, for tette takrenner kan føre til store vannskader på taket når snøen smelter. Selv små lekkasjer kan føre til mugg og råte.

Enkel snømåking?

Kikk på denne snøhøvelen.

Andre nyheter

5C7A4355

Generasjonsskifte gir boost i hyttesalget i Nesbyen

Generasjonsskifte må være noe av forklaringen på salgs-boosten i Nesfjellet. Etter at Olav Erik Tandberg og tremenningen Bernhard Tandberg overtok sine respektive familieeiendommer i Nesbyen, har salget av tomter og hytter skutt i været. De to destinasjonsutviklerne er nå Hallingdals mestselgende.

Les mer»
5C7A4280

Eiendomsskatt: - Hytteeiere har forståelse når bakgrunnen forklares

Sør-Aurdal er i støtet som hyttekommune. I snitt er det satt opp 66 nye hytter hvert år de seinere åra. Ingen Valdres-kommuner har satt opp flere. Ikke rart at ordfører Kåre Helland og rådmann Håkon Rydland fant det fornuftig å besøke høstens hyttemesse på Hellerudsletta fredag.

Les mer»
20160924_112852

Uvdal, Geilo og Gålå: Folk vil bygge hyttene sine i høyfjellet

Hytteelskende nordmenn bryr seg ikke bare om kjøretid til hytta. Stadig flere vil høyt til fjells når de skal bygge. - Det er en slående interesse for tomter som ligger rundt 1000 meter over havet, sier Tinde Hytters daglige leder, Audun Skattebo. Flere tomteutviklere bekrefter trenden. 

Les mer»
20160923_111552

Noen skal handle for millioner, andre ser etter nye duppeditter

De som er på utkikk etter tomter og studerer hyttemodeller er ”alltid” flittige gjester på Hyttemessen nå om høsten. Men mange kommer rett og slett for å scanne markedet og se hva som skjer. Høstmessen åpnet på Exporama Senteret i dag og stenger søndag ettermiddag.

Les mer»
IMG_1431

Høst-hyttemesse i helgen: - Bredere tilbud til messegjestene

Høsten er hyttedrømmerens høytid. Nettopp nå begynner tusenvis av familier å orientere seg blant tomtetilbudene og søke etter den ideelle hytteløsningen. For mange starter «høstjakta» på Hyttemessen på Exporama Senteret, som i høst er lagt til dagene 23.-25. september.

Les mer»
hollungen

Hytteeiere på Hvaler kan rammes av tøff anbudskonkurranse.

I Fredrikstad Blad kan vi lese at bortimot åtte hundre hytteeiere på Herføl, Søndre Sandøy og Nordre Sandøy, i tillegg til en del fastboende, kan få et sterkt redusert bilferjetilbud. 

Les mer»
vegårshei

95 prosent fornøyde med eiendomstakseringene i Vegårshei?

Vegårshei kommune mottok bare 38 klager på takstene som er fastsatt i forbindelse med innføring av eiendomsskatten, skriver Tvedestrandsposten. Klagefristen gikk ut 10. august.

Les mer»
IMG_1389

Hyttefolkets hederspris kommer "alle" hytte- og fjellfolk til gode

”Hyttefolkets Entusiastpris” ble sist vinter overrakt ildsjelen Knut Nes i Aurdalsåsen Hytteforening i Valdres. Sikteskiven som ledsaget prisen, kommer på plass og innvies på Fjellenden 15. oktober.

Les mer»
regnvær

sjekkhuset.no er til hjelp for å ta vare på både huset og hytta

Klimaet blir stadig mildere, våtere og fuktigere, noe som gjør hus, hytter og hager mer utsatt enn før. Det finnes mye du enkelt kan gjøre for å forebygge skader som følge av endringene. Tipsene får du på sjekkhuset.no.

Les mer»
joika

Verre enn den beryktede smørkrisa,
i alle fall for hyttefolket

I det siste har vi lest alarmerende avisartikler om at det er vanskelig å oppdrive joikakaker. Krise, for den tradisjonsrike hermetikken er hyttemiddag nummer 1.

Les mer»
kalkulator

Hytte ble solgt 267 prosent over prisantydningen!

En hytteeiendom ved Hurdalssjøen ble nylig lagt ut til salgs for 300.000 kroner. I går ble den solgt for 1.100.000. Det betyr et påslag på 800.000 kroner eller 267% takket være en heftig budrunde.

Les mer»
20160514_130615

Ga dispensasjon i betent hyttestrid

Flesbergpolitikerne tilgir at utbyggeren bygde i strid med reguleringsplanen og gir dispensasjon i etterkant.

Les mer»
Krukker

Nå kan du gjøre et kupp til hyttehagen

I går reduserte Hageland prisen på blomsterkrukker til femti prosent. Også planter er på salg både hos denne kjeden og i andre hagesentre.

Les mer»
maling

Du må slutte i tide hvis du vil ha et godt resultat når du maler ute

Skal du male ute om høsten, er det viktig å starte tidlig og å slutte før sola blir borte. Har ikke malingen tørket tilstrekkelig nå duggen slår til, risikerer du matte skjolder i den nymalte flaten.

Les mer»