Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Kveite på Wildeye Giant Jigging Shad fra Storm

Turen til Vannøya var en real opptur for Cato Bekkevold. Bevæpnet med Giant Jigging Shad fra Storm i et utvalg størrelser og farger kjørte han stort sett utelukkende med dette og siktet kun på kveite, etter vinn eller forsvinn-prinsippet.
Kveite20kiloTroms[1]

20 kilo flat kveite tok på 22 meters dyp utenfor Vannøya i Troms. Foto: Cato Bekkevold
10 kilos kveite på Storm Shad Jigg utenfor Vannøya i Troms. Foto: Cato Bekkevold
Kveita tok hardt på en Wildeye Giant Jigging Shad fra Storm. Foto: Cato Bekkevold
WildEye Giant Jigging Shad GT (Selvlysende)
Første dagen etter noen timers fiske skjedde det; slapp ned på en ny plass der vi mistenkte sandbunn på 22 meter. Etter bare noen sekunder glefste noe i seg shad jiggen, en 385-grams rød variant. Umiddelbart etter mothogget leverte fisken en av de drøyeste rusningene jeg har opplevd her hjemme, og den lite sympatiske fisken satte selvsagt kursen rett under båten så sena lå innunder kjølen. Å si at jeg var lavmælt og fåmælt vil være en sterk løgn. Ordre ble brølt, men ikke fulgt opp i like stor grad.

Båten ble omsider snudd mens jeg hang bannende over rekka med stanga pekende rett ned i sjøen. Fisken var stein gæærn, og vi måtte sirkle flere ganger rundt fisken før jeg fikk den oppover i vannet. I mellomtida hadde Henning tatt med seg et undervannskamera (bare stillbilder) og kastet seg i vannet for å knipse bilder av kampens siste fase. Kokken Anders var for sjokkert til å få fram videokameraet, jeg hadde mer enn nok med fisken og Remy styrte båten før han etterhvert fikk aktivisert kveiteharpunen. Etter to helbom tok han ingen sjanser og kjørte harpunen tvers gjennom fisken midt på. Fisken ble lempet opp til et firestemt brøl. Jiggen satt klokkereint i overkjeven på fisken, og en happy Bekkis kunne konstatere 20 flate og herlige kilo med kveite.

Dagen etter var vi litt bedre forberedt, og det ble i det minste filmet noe av landingen da jeg fikk en fin 10-kilos på den selvlysende 135-grammeren. At det omtrent samtidig ble tatt en 13-kilos torsk gjør nok heller ikke noe. Siste dagen fikk jeg en mindre fisk på 3-4 kilo på lett utstyr som etter en frisk fight fikk svømme videre. De andre gutta satset friskt med klassiske pilker, men jeg skal love at jeg fikk omsetning på jiggene jeg fikk fra dere i Elbe Normark. Gutta var som gribber!!! Herlig å endelig få hull på kveitebyllen etter flere kvalifiserte forsøk.

Storm Jigging Shad - hilsen fra Cato Bekkevold

Kilde: Elbe.no