Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Kystbua med røkeri for amatører

Kystbua tilbyr en rekke produkter rundt fiske, grilling og røking av mat. Med den nye røykeovnen trenger du ingen kunnskaper om røking av fisk eller kjøtt for å sette i gang.
Bradley Digital 4 open_200x178
GODT MED PLASS:
Mange rister gir god plass enten du vil røke fisk eller kjøtt
MODERNE RØYKEOVN:
Bradley Digital er en røykeovn som forenkler prosessen med varm- og kaldrøking av mat
- Bradley Smoker styrer nøyaktig hvor mye røyk du ønsker, hvor lenge maten skal røkes og hvilken temperatur fisken eller kjøttet skal røkes på.Det vanskeligste valget du må ta før du starter prosessen er å velge hva slags tre brikettene til brenneren skal være fra. Brikettene finnes i diverse tresorter som alle gir sin særegne smak på det ferdige produktet, forklarer Jørgen Ristesund i Kystbua.
Selve røykeprosessen foregår ved at et materør på toppen av røykegeneratoren fylles med briketter, en skål med vann settes i ovnen og fisken eller kjøttet som skal røkes legges på risten. Det er bare å sette inn stikkontakten og kjøre på, sier Ristesund.
Når briketten er ferdigbrent glir den automatisk ned i vannskålen og slukkes, og en ny skyves automatisk ned på varmeelementet i en fullstendig kontrollert røykeprosess. Ifølge Ristesund er kald- og varmrøking av mat blitt enklere enn grilling med den nye ovnen, som også egner seg til langsom steking og tørking.
Jørgen Ristesund opplyser at firmaet leverer Bradley-ovnene med fire rister til å legge maten på, men at antallet kan økes til det dobbelte ved behov.
Importøren Kystbua holder til på Kvamsøya på Sunnmøre, og selger også kun røykegeneratoren om du vil lage din egen røykeovn.