Selvfølgelig er det ikke gjort på et år eller to, i alle fall hvis du ikke skal kjøpe opp det som er av denne typen blomsterløker i hagesentrene til høsten. Men, siden de sprer seg godt, vil du forholdsvis raskt se resultater. Og, hvis du er heldig, trenger du ikke vente til høsten med å sette i gang.

Flytt dem dit du vil

Kanskje du har noen i blomsterbedet hjemme, hvor de kan ha s til å bli så tallrike at de tar overhånd. Da kan du jo bare ta dem opp etter blomstring og sette dem i plenen, eller kanskje i naturhagen. Der vil de komme igjen til neste år, og ikke bare dét, frøene vil spire. Og dermed er du godt i gang med formeringen.

Spør naboer og venner

Har du ikke selv, kjenner du kanskje noen. Som vil ha hjelp til å bli kvitt dem. Eller hvis de også liker dem, kan de sikkert avse noen frø. Da er det bare å plukke dem når de er avblomstret og legge dem til tørk.

Når frøene er klare, kan du spre dem der du ønsker dem.

Vent litt med å slå

For å få best mulig resultat fra år til år, kan det lønne seg å vente litt etter blomstring med å slå. På den måten vil området de vokser på, se stadig bedre ut fra år til år.

påskeliljer
Gult kan også være flott.

Noen arter

Plenen på bildet vårt består av flere sorter, trolig mest av chionodoxa, eller snøstjerne. Også scilla er svært velegnet, og kanskje også perleblomster.

Krokus og påskeliljer gjør seg også godt i hytteplenen.