log2_400x533
Produsenten selv, Hans Gustav Andersen.

Produksjon og salg vil foregå gjennom firmaet Andersen Fjellprodukter. Og Hans Gustav Andersen er ingen førstereisgutt. Kong Harald og ex-president Bill Clinton er blant dem som har mottatt gaver laget av Egersund-mannen, som nå tar tradisjonsmøblene fra Clintons hjemland til Norge. I USA er disse hyttemøblene milliardindustri, og det finnes flere tusen produsenter, blant dem denne nettbutikken.

I Norge har det i århundrer blitt laget møbler av tilgjengelig materiale på gårdene rundt omkring, mest til husbruk. Det er denne tradisjonen utvandrerne fra Europa har tatt med seg "over there".

clinton_300x418
Clinton fikk gave. Andersen fikk takkebrev.

Greiner og kvister

Men ifølge Hans Gustav Andersen har det hittil aldri vært noen form for industriproduksjon og salg av slike gjenstander, hverken i Norge eller Skandinavia forøvrig. Dog vil masseproduksjonen ha en naturlig begrensning: Materialene i de såkalte log furniture er kvister og greiner fra naturen. En svært anvendelig tresort er einer, som finnes i store mengder i Norge.

- Einer blir lite brukt til å lage produkter av. Materialet er flott, og dessuten vil produksjon med einer løse et stort problem i Norge: Utmarken de fleste steder gror over av einer, og man får en oppblomstring av flått, forteller Andersen til Hytteavisen. Einer har også flotte former, og egner seg godt til produksjon av log furniture.

Kongelig Gave_400x558
Gave til kongen.

Stort og smått

Produktspekteret til Andersen har i prinsippet ingen begrensning. Den nevenyttige Egersund-annen lager alt fra visittkortholdere til dobbelsenger. Men han regner med at møbler til inne- og utebruk, samt pyntegjenstander og bruksting, vil ta det meste av produksjonskapasiteten. Det sier seg selv at produktene blir svært unike. To stoler vil aldri bli helt like.

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE

DSC01203_400x300
Eksempel på produkt.
log10_400x300
Eksempel på produkt.
log3_400x300
Eksempel på produkt.
log4_400x300
Eksempel på produkt.
log5_400x300
Eksempel på produkt.
log6_400x300
Eksempel på produkt.
log8_400x300
Eksempel på produkt.