Her gir hytteeieren uttrykk for sin skuffelse og mistro over prosedyre og konsekvens både når det gjelder verditakseringen og kommunens behandling av hans klage på takseringen av hytteeiendommen Lille Beltesholmen, skriver Lillesands-Posten. Kloster med bostedsadresse Oslo har ei familiehytte som har vært i familiens eie gjennom fire generasjoner.

Hytta er taksert til 12 millioner kroner og denne verdien utløser en eiendomsskatt på cirka 14.000 kroner i året. Klagen førte ikke frem, og Johan Kloster stiller flere spørsmål angående klagebehandlingen.

Barna tenker salg
Han setter ifølge LP spørsmålstegn ved taksten som er 4,2 millioner høyere enn vurderingen som eiendomsmegler ABCenter i Lillesand har gjort. Kloster viser til at ABCenter har lang erfaring i omsetning av tilsvarende eiendommer i Blindleia og mener det er naturlig å spørre hva slags spesielle forutsetninger som er lagt til grunn når kommunen er kommet frem til et avvikende resultat på hele 4,2 millioner.
  

”I begrunnelsen heter det at verdivurderingen er basert på hyttas "beskaffenhet og eiendommens beliggenhet". Det kan her opplyses at ved befaring avviste nemnda tilbudet om å besiktige bygningen. Nemnda er følgelig ikke kjent med bygningens reelle standard med enkle doforhold, oppvaskbenk ute, uisolert gammel bygningsmasse, vanskelige fortøyningsforhold ved sterk vind og enkle fasiliteter uten elektrisitet og kloakk med mer”, skriver Kloster i brevet.

Eiendommen med hytta på rundt 80 kvadratmeter er nylig overdratt til Klosters barn, men kostnadene ved denne ferieformen blir nå så høye at barna vurderer salg.

”Den utvikling Lillesand kommune nå legger opp til vil medvirke til at Blindleia blir en sosial getto forbeholdt rikfolk. Disse stadig nye eiere, som ikke lenger er tradisjonsbærere og som har investert store verdier i sine eiendommer, vil ha helt spesielle behov for eksklusivt å ivareta egeninteresser”, skriver Kloster ifølge LP
 
Urimelig forskjellsbehandling
Kloster mener bestemt at eiendommer i Blindleia er utsatt for urimelig forskjellsbehandling. Han viser til Skattebetalerforeningen som i pågående sak med Kragerø kommune anfører at det må være et grunnleggende prinsipp at bolig- og fritidseiendommer skal behandles likt når det gjelder eiendomsskatt.