I mellomtida har åtteåringene blitt ni, og faren for at datamaskinen permanent skal ta innersvingen på lysten til utelek, øker dag for dag.

Mange engasjerte seg

Flere gode hjelpere meldte seg til tjeneste da saken var brennaktuell for et år siden.

Ifølge avisa, tegnet en arkitekt ei lekehytte som skulle settes opp av en byggmester, mens en annen byggmester ville sponse materialene.

Men da mente kommunen hytteplanene var for profesjonelle til at de kunne godkjennes. Men det ble enighet om at guttene kunne bygge hytta et annet sted.

Etter fire måneder, i juni, fant de stedet, og kommunen ga tillatelse.

Velger å være mer inne

Nå har det gått enda åtte måneder, men guttene har ikke noe hytte. Sissel Krag, som er mor til en av guttene, forteller at guttene begynner å bli utålmodige.

– Vi var tålmodige i begynnelsen, men nå har det gått så lang tid, og det har fortsatt ikke skjedd noe. Det er frustrerende og irriterende at vi må kjempe så mye for en trehytte. Det føles veldig urettferdig, sier hun til Stavanger Aftenblads journalist, og opplyser samtidig at gutten nå er mer inne enn tidligere.

Og siden det er så mye byråkrati, tør foreldrene ikke å la guttene begynne å bygge selv, fordi hun synes det ville vært ille om de må rive enda en gang.

Nå skjer det kanskje noe?

Etter at Stavanger Aftenblad startet arbeidet med å finne ut hvor saken med den mye omtalte trehytta står for øyeblikket, har arkitekten nå tatt tak og har sendt e-post til alle de involverte partene. Han opplyser at alle tillatelser nå er innhentet og at alt er klart til bygging. Han ber Sissel Krag om å kontakte leverandøren som har lovet å skaffe materialer. Og når materialene er på plass, vil byggmesteren starte arbeidet med å reise den nye hytta, i treet som er godkjent av kommunen og etter tegninger som er godkjent av sikkerhetskontrolløren.

Forskning viser ...

Så får vi håpe guttene kan klatre til topps i egen hytte før datamaskinen fester grepet for godt.

Les også om hvor sunt det er med fri lek oppi trærne.