Prinsippet er at de kommunale avgiftene skal følge selvkostprinsippet. I dette tilfellet betyr det at hytter skal betale det som det koster å få lagt inn vann og kloakk til hyttene. 

Det er ikke 84.000 kroner, som de er blitt avkrevd, mener hytteeierne. De mener at de er med på å sponse hoteller, skianlegg, restauranter, utleiehytter og boliger, og har etterlyst selvkostregnskap helt fra 2009. Selv regner de med at avgiftene er satt rundt 30.000 kroner for høyt. Med tusen hytter blir det 30 millioner.

Går til departementet

Fylkesmannen i Telemark har vært inne i bildet, men uten at hytteeierne har kommet noen vei.

Også Sivilombudsmannen er på banen, og har koblet inn kommunal- og moderniseringsdepartementet.

- Bryr seg ikke

Leder av Rauland Hyttevelforening, Erik Berg Hansen mener vann- og kloakksaken er blitt en byråkratisk parodi, skriver Telemarkavsa.

Rauland Hyttevelforening organiserer 500 hytteeiere, inkludert de rundt 50 medlemmene fra Bjønnskarhaugen hyttelag.

- Vi støtter det lokale hyttelaget fullt og helt i denne saken, uttaler Berrg Hansen og legger til at det er en absurditet at de i fem år har forsøkt å få regnskap fra Vinje kommune for utbyggingen av vann- og kloakknettet.

I fjor forsøkte hyttevelforeningen å få til et møte med administrasjonen i kommunen for å diskutere problemstillingen for da bare å bli vist en kald skulder, ifølge vellederen.

- Kommunen anså seg ferdig med saken. Bedre er det ikke hos Fylkesmannen i Telemark, som bryr seg svært lite.