Det kan vi lese i avisa Valdres.

Tynes til siste dråpe?

Eiendomsskatt har ett eneste formål, skriver han, – å melke enda mer ut av dem som allerede bidrar godt til kommunekassa.

For det gjør nemlig hytteeierne, ifølge Tandberg.

Regnestykket sålangt for 2014:

* Jeg har brukt tett oppunder 35.000 kroner på Spar.

* Jeg har brukt cirka 20.000 på Promek.

* Jeg har brukt flere tusen hos G-Sport og på Ellingsæter.

* Jeg har vært regelmessig innom Bagn Byggsenter.

* Jeg har handlet opptil flere ganger på Statoil, Coop, Valdres Mathus, Apoteket osv. Ja, jeg tør også å innrømme at jeg har vært på polet. Og jeg klipper til og med håret på Bagn, rett og slett fordi det er triveligere enn hjemme.

Han legger til at hytteeierne i tillegg betaler for å bruke private veier til og fra hytta, bomavgift, brøyteavgift, en liten avgift til grunneieren for skiløyper osv, osv …

Prater varmt om bygda ...

– Alt dette gjør vi med glede. For vi er veldig glad i Sør-Aurdal og hytta vår. Vi er der så ofte vi kan, og det er nesten hver helg i tillegg til alle ferier.

Således er vi svært gode kunder av kommunen. Vi legger igjen mye penger, som skaper arbeidsplasser og skatteinntekter, og bruker minimalt av kommunale tjenester. Netto blir det et godt regnestykke. For kommunen.

Tandberg har ingen problemer med å forstå at kommunen, som stadig blir pålagt nye oppgaver av regionale og statlige myndigheter, trenger penger. Men han mener at det blir helt feil å dra enda mer ut av hyttefolket. Et hyttefolk som også er svært gode ambassadører for Sør-Aurdal.

– Jeg vet ikke hvor mange fra mine hjemtrakter som har fått et «foredrag» fra meg om hvor fint det er i kommunen. Flere av dem har også vært og sett på hyttetomt. Og et par stykker har kjøpt.

Han skriver også at han prater varmt om folk i Sør-Aurdal og de svært gode vennene han har fått der.

– Venner som jeg vet kommer til å være der for alltid. Felles for alle jeg treffer i bygda er at de er det jeg kaller «hel ved». Åpne, ærlige og solide.

... men kan komme til å slutte med det

– Blir det eiendomsskatt så vil jeg selvfølgelig beholde de samme vennene. Men om jeg kommer til å dra like mye på hytta, legge igjen like mye penger og snakke like varmt om kommunen, er jeg langt mer usikker på.

Men jeg frykter at det ikke betyr så mye for kommuneledelsen. For de ser vel bare på tallene. Og de viser på kort sikt et godt regnestykke. For kommunen.