Det skapte bølger i lokalmiljøet da det ble kjent at Celina Midelfart hadde søkt om å få bygge basseng ved sin hytte i Portør utenfor Kragerø, melder Hegnar Online. Blant dem som protesterte var Naturvernforbundet. Nå anbefaler bygningssjefen i Kragerø at kosmetikk-dronningen får bygge sitt ønskede nedsprengte basseng i fjellet ved landstedet i Portør.

Kosmetikkdronningen kjøpte landstedet sitt utenfor Kragerø for rundt 20 millioner kroner i 2007. Selger var skipsreder Knut Utstein Kloster. Eiendommen ligger i sjøkanten og har en lengre strandlinje. Midelfarts arkitekt Øystein Rognebakke har nå sendt to separate søknader til Kragerø kommune. Den ene gjelder oppføring av en ny hytte. Den andre gjelder anleggelsen av et basseng på 11,5 ganger fire meter stort ovalt basseng, sprengt ned i fjellet utenfor den nye hytta.

LES OGSÅ: Celina Midelfart har sikret seg drømmehytta

Bygningsjef Arnt Rugseth skriver i et brev til Fylkesmannen i Telemark at han mener den planlagte erstatningshytta er bedre tilpasset terrenget enn hytta som står på eiendommen i dag. Bygningssjefen mener også at det har vært praksis å tillate bygging av svømmebasseng tilknyttet fritidsboliger. Blant dem som i nyere tid har anlagt basseng ved sine fritidseiendommer, er milliardæren Stein Erik Hagen og hans datter Camilla, som eier hvert sitt landsted på Røssholmen, like innenfor Jomfruland.

Midelfarts arkitekt oppgir flere grunner til at det er ønskelig med et utendørs svømmebasseng på strandeiendommen i Portør. I Brunsvikbukta nord for hytta, der Midelfart har bryggeanlegg, er det ifølge arkitekten «ikke særlig attraktivt for bading». I tillegg skal vannet være grunt, det er liten utskiftning av sjøvannet og sjøgress på bunnen. Strandlinjen mot øst er også, ifølge arkitekt Rognebakke, svært værutsatt, og det skal være farlig å ta seg ut i sjøen fra svabergene. "Tiltakshaver er ofte alene på hytteanlegget, og ser et stort behov for et basseng der det kan bades sikkert", skriver arkitekten.

Når fylkesmannen har sagt sitt, kommer Midelfarts søknad opp til politisk behandling i bygningsrådet i Kragerø.

FØLG HYTTEAVISEN PÅ FACEBOOK