I 2004 betalte Hveem ti millioner kroner for Brøtsøveien 30. Nå er den ved hjelp av håndverkere av alle slag i ferd med å omdannes til en prakteiendom.

Dette har tydeligvis ikke tømt bankkontoen, for i april ble det ny handel, denne gangen Brøtsøveien 88, som han sikret seg for 13.150.000, i tillegg til tinglysingsgebyret til Staten.

Ut fra adressene å dømme, skulle disse eiendommene ligge et godt stykke unna hverandre, men det er bare etter landeveien.

Ved å ta sjøen fatt, skulle det ikke være nødvendig å starte påhengeren en gang, siden det fra brygge til brygge ikke er mange åretakene.

Den nye hytta synes å være i god stand, og ligger i kupert terreng – derfor heter den da også Knausen.

Familie og venner

Vi treffer Paal Hveem på mobiltelefon i Spania, hvor han holder på å utvikle et eiendomsprosjekt.

– Gratulerer med kjøpet.

– Jo, takk. Eiendommen har stått til salgs med en pris på friske femten millioner i et par år, så siden det er en naboeiendom, kom jeg til at jeg like gjerne kunne investere i denne som å ha penger i andre verdier eller i banken, sier den kjente investoren.

– Så du har egentlig gjort et kupp, som har «tjent» nesten to millioner på kjøpet?

Hveem ler, og innrømmer at fritidseiendommer i attraktive områder er blitt svært kostbare. For kostbare, kanskje.

Men han innrømmer at han har råd til det.

– Stemmer det at du er god for åtte hundre millioner, slik TV2 Nettavisen hevdet sist høst?

– Det blir bare en lek med tall, sier han, og utdyper det med at det er vanskelig å sette en konkret pris på ulike verdier.

Hveem gikk på en skikkelig smell i 1993, da han nesten gikk konkurs.

– Man lærer av sine feil. Jeg har redusert risikoen betydelig siden den gang, sier han, og forteller at han og familien trives godt på Brøtsø.

– Her er alt såre vel, og innstilt som vi er på å følge regelverket, har det gått bra både i forhold til kommunen og andre vi har vært i kontakt med, sier han, og forteller at han vil fylle nyervervelsen med voksne barn med kjærester, annen familie, venner og forretningsforbindelser.

Enda et Brøtsø-salg

Litt lenger syd på Brøtsø, men innenfor synsvidde av eiendommene til Hveem, har enda ei attraktiv hytte skiftet eier på forsommeren.

Det er Brøtsøveien 136, som Morten Hansen-Dahl måtte gi tretten millioner for.

Tekst og foto: Tom Brodin
Kilde: www.oyene.no